Гийермо дел Торо

Преди си мислехме, че като всеки интелигентен човек, Гийермо дел Торо просто се възползва от интереса на студията и зрителите, и бърза да заформи максимално много проекти, докато все още е „Hollywood’s hot new thing”. Е, това време мина много, много отдавна, а той продължава да работи с пълна пара, участвайки в приблизително 18 проекта едновременно – продуцира, режисира, пише сценарии и книги. А в резултат, интересът на студията и зрителите – както и лично нашият – няма да пресъхне в скоро време.

Най-новият проект на Дел Торо е анимацията „Trollhunters”, която според The Hollywood Reporter всъщност е дребна част от мащабната съвместна дейност на режисьора и „DreamWorks”. След като любимият му оператор Гийермо Наваро помогна на студиото с „Мадагаскар”, Джефри Каценбърг решил да се срещне и с Дел Торо. Двамата моментално се сдушили и вторият вече си има офис в сградата на първия. Той ще работи като консултант и изпълнителен продуцент на предстоящите „Кунг фу панда 2” и „Puss in Boots”, а вече помага с доизкусуряването на „МегаУм”. Но „Trollhunters” е по-специален проект – екранизация на детски роман, който пише от години и който скоро ще бъде публикуван – и Дел Торо ще е сценарист и режисьор. Ето какво споделя той:

Много исках да напиша история за деца, но в страшен жанр. Приказка в съвременния свят за това колко е трудно да си дете. Обикновено в анимациите децата са идеализирани. Но проблемите с израстването, заедно с идеята, че до нас има свят, населен със същества от древни митове и легенди – тематично се вписва с останалата ми работа.

Разбира се, има още 4-5 години, докато видим „Trollhunters” на големия екран (при това, ако всичко върви без проблем), но междувременно Дел Торо ще покачи още малко качеството на останалите „DreamWorks” анимации. А и, както знаете, се надяваме на „At the Mountains of Madness”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *