бохемска рапсодия
„Bohemian Rhapsody”

Преди няколко дни Американската киноакадемия публикува финалните си предварителни списъци с филмите, борещи се за номинации за „Оскар 2019“ в доста категории. Ние представихме на вниманието ви тези за документален и чуждоезичен филм, както и специални ефекти, но пропуснахме две, които винаги са ни вълнували – за грим и за оригинална музика.

Сега наваксваме с първата, а за втората се надяваме да сколасаме в някой от следващите дни, преди настъпването на новата година. Сред филмите, които смятахме, че ще открием в списъка, липсват „Destroyer” и „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, но пък присъства любимият на всички „Black Panther”.

Ето седемте филма, които ще се борят за номинация:

Black Panther
Bohemian Rhapsody
Border
Mary Queen of Scots
Stan & Ollie
Suspiria
Vice

Като почитатели на жанра, сред финалните три номинирани филма ни се иска да видим „Border” и „Suspiria”, но не сме сигурни, че ще успеят да се преборят с „Vice” и „Stan & Ollie”, както и с костюмния „Mary Queen of Scots” – подобни филми винаги се толерират, пък и тези определено изглеждат доста прилично, особено по отношение на грима.

Пълният списък с номинираните за „Оскар” във всички категории ще стане ясен на 22 януари 2019, а 91-та церемония по връчването на наградите ще се състои на 24 февруари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Това е единствената категория, в която е почти 100% сигурно, че Пантерата ще грабне статуетката и то заслужено според мен, пък да видим…

  2. Би било яко „Border” или „Suspiria” да спечели… и, да – това е почти невъзможно.

    1. Кога ще се появи „Suspiria“, някой от екипа гледал ли я?