Вчера Американската киноакадемия изсипа голяма част от финалните предварителни списъци с филмите, борещи се за номинации в отделните категории. Ние сварихме да ви представим тези за документален и чуждоезичен филм, а сега стигаме и до най-добрите специални ефекти. Първоначално обявените двадесет заглавия сега са редуцирани до десет.

Сред тези, които продължават напред, са посочените от нас филми, на които се кефим: „Джурсик свят: Рухналото кралство“, „Играч първи, приготви се“, „Първият човек“ и „Добре дошли в Марвен”. Към тях без колебание можем да добавим и „Отмъстителите: Война без край“ и това е петицата, която ще се радваме да стигне до номинации. С известни уговорки бихме приели и „Соло“, но ако някой от останалите се намеси, като „Черната пантера“ например, чиито ефекти на места ни вадеха от филма, ще сме доста разочаровани.

Ето и финалния списък с десетте заглавия.

Ant-Man and the Wasp
Avengers: Infinity War
Black Panther
Christopher Robin
First Man
Jurassic World: Fallen Kingdom
Mary Poppins Returns
Ready Player One
Solo: A Star Wars Story
Welcome to Marwen

Пълният списък с номинираните за „Оскар“ 2019 ще стане ясен на 22 януари, а церемонията по връчването на наградите ще се състои на 24 февруари. След оттеглянето на Кевин Харт, все още не е ясно кой ще бъде водещ.

За финал вижте няколко клипчета илюстриращи работата по ефектите на няколко от филмите на ILM в десетката.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *