Сюжет за трилър.  Лятото на 1939. Англия. Бушуваща Европа. Още по-бушуващ нацизъм.

Режисиран от Анди Годард (познат от „Абатство Даунтън“) и със сценарий от Селин Джоунс, Годард и Еди Изард, „Six Minutes to Midnight“ разказва историята на учителя Томас Милър, който въпреки мрачния пейзаж, оформящ Европа, се съгласява да бъде учител по английски в колежа „Аугуста-Виктория“, където дъщерите на високопоставени нацисти се учат как да бъдат лоялни членове на Лигата на немските момичета и как да усвоят идеала за германската жена. Колежът е разположен на южния бряг на Англия, където откритото тяло на бивш учител води до поредица от смъртоносни събития и Томас е принуден да бяга от полицията.

Любимия ни Еди Изард ще видим в главната роля, а Джуди Денч играе директорката на училището. Кастът на „Six Minutes to Midnight“, чиито снимки започнаха, включва и талантливия носител на „Оскар“ за най-добра поддържаща мъжка роля от 2001 г. Джим Броудбент, а също и Карла Юри, известна от „Блейд Рънър 2049“, и актьорът Джеймс Д‘Арси, когото наскоро гледахме в „Дюнкерк“.

Анди Годард коментира:

Необходимостта да държим ръцете си отвъд културните граници е толкова приложима днес, колкото е била през 1939 г.

Еди Изард добавя сантимента и приема продукцията от перспективата на отколешна мечта. Той заявява:

Стартирането на снимките на „Six Minutes to Midnight“, филм, който исках да направя от 10 години, е определено много вълнуващо. И снимки само на 30 минути от мястото, където ходех на училище в Oakley House в Суанси е допълнителен бонус.

Заснемането ще продължи 6 седмици, а локацията – Уелс – гарантира (макар и не съвсем напълно) автентичността на атмосферата. Lionsgate ще разпространява филма, а финансирането пък се осигурява от Motion Picture Capital, Уелското правителство, Ffilm Cymru Wales и West Madison Entertainment. Т.е. очаква се една изцяло британска продукция. На този етап не е ясно в колко минути до полунощ ще може да се гледа (ако въобще).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *