мат смит като доктор кой
Мат Смит като доктор Кой

Жалко е, че абсолютен урод като Чарлс Менсън има огромен попкултурен статут и му се посвещават десетки филми и сериали (а и тепърва ще има още много, след смъртта му), но пък интересът към личността му е напълно разбираем, дори ние самите изпитваме такъв. От предстоящите заглавия, в които по един или друг начин ще присъства личността му, най-очакван, разбира се, е „Once Upon a Time in Hollywood“ на Куентин Тарантино (където Менсън ще бъде изигран от Деймън Хериман, който ще изпълни същата роля и във втори сезон на „Mindhunter“), следван плътно от фокуса на настоящата ни новина, „Charlie Says“.

Charlie Says“ е дело на успешното дуо Мери Харън и Гуиневир Търнър, които са отговорни за прекрасния „Американски психар“ по Брет Истън Елис. Двете адаптират книгите „The Family“ на Ед Сандърс и „The Long Prison Journey of Leslie Van Houten“ на Карлийн Фейт, като крайният резултат ще се фокусира върху трите млади жени – Патриша Кренуинкъл, Сюзан Аткинс и Лесли ван Хутен, които получават смъртни присъди (впоследствие променени на доживотни, заради отпадането на смъртното наказание в Калифорния) за убийствата по делото Менсън. В затвора те са посещавани от младата студентка Карлийн Фейт, която е изпратена да ги учи и чрез нейната героиня ще проследим трансформацията на жените, които се изправят срещу реалността на ужасните си престъпления.

Режисьорката Мери Харън описва сценария на Търнър като „свежа и уникална перспектива към печално известната история на убийствата на Менсън“ и добавя, че са намерили перфектния каст, за да я разкажат. А този каст включва Хана Мъри (Хутен), Соси Бейкън (Кренуинкъл), Мариан Рендън (Аткинс), Мерит Уивър (Фейт) и Мат Смит като Чарлс Менсън, когото можем да видим на първата официална снимка от филма.

charlie says

За съжаление, отзивите за „Charlie Says“ от фестивала във Венеция не са много добри, но ще изчакаме поне един трейлър, преди да си вадим някакви заключения. Същото важи и конкретно за Мат Смит, който е последният човек, когото си представяме като Чарлс Менсън. Принципно сме раздвоени спрямо него – харесваме го като доктор Кой и в ролята му като принц Филип в „The Crown“, но едвам го издържаме в „Терминатор: Генисис“. Дано се справи тук, че иначе ще ни е още по-трудно да очакваме с ентусиазъм „Междузвездни войни: Епизод IX“, в който Смит ще има ключова роля.

Режисьор на „Charlie Says“ е Мери Харън („Американски психар”, „The Moth Diaries“, „I Shot Andy Warhol“, „Alias Grace“), а сценарият е дело на Гуиневир Търнър („Американски психар”, „The Notorious Bettie Page“). В ролите са Хана Мъри, Соси Бейкън, Мариан Рендън, Мерит Уивър, Мат Смит, Суки Уотърхаус, Кайли Картър, Чейс Крауфорд, Анабет Гиш, Линда Ененга и др.

Премиерата на филма се очаква през 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments