Сан-Хо Йон
Сан-Хо Йон

Южнокорейците продължават да доказват, че са може би най-адекватната държава в Азия по отношение комерсиално кино – не само заради жанровия и стилистичен колорит, прекрасните таланти, които работят там, и специфичната, но международно достъпна естетика, а и заради неоспоримо кадърния начин да продават продукциите си (в контраст например с безумия като това нелепо чудо, дело на Япония). Вече неколкократно ви запознахме с хорър проекта „Train to Busan“ и при все че заемките от западните подобни филми са очевидни, признахме чудесно сглобения от техническа гледна точка екшън и отлично работещите в посока надъхване на зрителите реклами.

Мислехме, че последният трейлър, който ви показахме, ще е финален, но ето че окото ни хвана още един – този път изцяло сглобен за американската публика:

Не смятахме, че е възможно, но горното нещо е най-доброто, което ни е попадало до момента, свързано с „Train to Busan“ – динамиката, зрелището, визията и всички останали компоненти са, както често обичаме да казваме в неформална обстановка, чук. Преглъщаме приликите с по-ранни заглавия от поджанра и се надяваме час по-скоро да се доберем до апокалиптичния хит, който в родината си вече изпочупи различни боксофис рекорди и излапа за броени дни всякаква конкуренция, включително някои от най- едрокалибрените тазгодишни блокбастъри от САЩ.

Train to Busan“ е peжисиран от Сан-Хо Йон („Seoul Station“) и е с участието на Гон Ю, Дон-Сок Ма и Ю-Ми Джон, а премиерата му вече мина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *