Със „Златен глобус” за Клер Фой в ролята на кралица Елизабет II и с 13 номинации за наградите „Еми”, Netflix успяха да извоюват още повече почитатели, дори и сред скептичните консерватори на Острова, които трудно преглъщат всяка намеса, независимо дали е в чисто артистичен, творчески план, що се отнася до живота на кралското семейство. Създателят на поредицата Питър Морган („The Queen”, „Frost/Nixon”) си е поставил за цел да предаде историята за възцаряването, публичните успехи и предизвикателства в личния живот на кралицата, които изграждат живота й, независимо от синята кръв, която тече във вените й.

Поредицата „The Crown” се превърна в хит, благодарение и на майсторската режисура на Стивън Долдри. В основата е награждаваната пиеса на Питър МорганThe Audience”, като се продължава идеята в основата на всеки сезон да стои по едно десетилетие от царуването на британския монарх. За последна година Клер Фой и Мат Смит влизат в ролите на Елизабет и принц Филип, а времето, на което е посветен вторият сезон, е от 1956 до 1964 година. Историята следва главните герои навсякъде – от Тонга до Папуа Нова Гвинея и Антарктика, като се фокусира в по-голяма степен върху личния им живот, с увеличаване на семейството и раждането на принцовете Андрю и Едуард. Прави впечатление, че самата кралица излъчва много по-сериозна сила и увереност в собствените си решения. Предлагаме ви да видите първи трейлър на втория сезон на „The Crown”, представен премиерно от Entertainment Weekly.

Ето какво споделя Фой за своята героиня:

„Мисля, че кралица Елизабет започва да осъзнава как трябва да обръща повече внимание на личния си живот, след като другите аспекти от реалността са в подходяща конфигурация. Съвсем не е лесно да бъдеш монарх през 60-те години – светът се променя много по-бързо отколкото хората могат да предположат – и става почти невъзможно да наваксаш. За нея кризите следват една след друга – по едно време я застигат пет, по едно и също време, и наистина никой няма представа как въобще тази жена е намирала сили да стане сутрин от леглото.”

Чрез снимките, разпространени с напомняне за предстоящия сериал, публиката му може да се запознае с част от останалите герои в поредицата: президентът Кенеди (Майкъл К. Хол) и зашеметяващата му съпруга (Джоди Балфур) пристигат в двореца, а Елизабет се чувства неудобно не само защото съпругът й флиртува, а и заради цялото внимание, което се фокусира върху Джаки. Все пак семейство Кенеди са символ на 60-те години, докато крaлицата вече усеща, че до известна степен е все още закотвена в миналото – това споделя Клер Фой за епизода, посветен на реалното посещение в Бъкингамския дворец на американския президент и неговата съпруга през 1961 година.

The Crown (L to R) Matt Smith, Claire Foy

Мат Смит е откровен в своя поглед към героя си в сезон 2 на „The Crown”:

„В момента, в който политиката започва да променя околния свят и самата тя да сменя насоки и приоритети, Елизабет и Филип започват да се променят – те неизбежно остаряват и в тях настъпват сериозни промени като хора и характери. Но не бих искал да издавам прекалено много подробности, защото това означава да ви разваля удоволствието от гледането. Вижте как се развиват нещата в епизодите!”

The Crown (L to R) Matt Smith, Claire Foy

The Crown (L to R) Michael C. Hall, Jodi Balfour, Claire Foy, Matt Smith

Главните „виновници” за „оживялото време” са трикратно номинираният за „Оскар” Стивън Долдри („Били Елиът”, „Часовете”, „Четецът”), който е режисьор на „The Crown”, както и номинираният за „Оскар” сценарист и „шоурънър” Питър Морган („Кралицата”, „Фрост/Никсън”), а продуцент на адаптацията е Анди Харис („Кралицата”). Ролите са разпределени между Клер Фой (кралицата), Мат Смит (принц Филип), Майкъл К. Хол (Кенеди), Матю Гуди (Антъни Армстронг Джоунс), Ванеса Кърби (принцеса Маргарет) и др.

Премиерата на втория сезон на „The Crown” се очаква в стрийминг-платформата Netflix на 8 декември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *