download
Деймън Хериман: Double the pleasure, double the fun

Ето това е интересна новина. Има-няма ден, откакто научихме, че австралийският актьор Деймън Хериман ще изиграе ролята на Чарлс Менсън в предстоящия „поглед ала „Криминале“ към историята на Ел Ей“ от края на 60-те години на ХХ в.„Once Upon a Time in Hollywood“ на Куентин Тарантино, а сега Collider съобщават, че Хериман е бил нает и от Дейвид Финчър да се превъплъти в Менсън и във втория сезон на „Mindhunter“.

Източниците на Collider подчертават, че макар кастингът на Деймън Хериман при Тарантино да беше съобщен първи, привличането му в „Mindhunter“ се е случило доста по-рано и в действителност той вече е изиграл ролята си през юли. Не че кой е първи, кой втори има някакво значение. По-важното е, че когато гиганти като Дейвид Финчър и Куентин Тарантино те вземат да играеш един и същи човек в два напълно различни проекта, означава, че очевидно те бива и имаш какво да предложиш.

Ако пренебрегнем това, че ако те канят Тарантино и Финчър да участваш във филмите им, се съгласяваш „no matter what“ (особено ако не си някоя звезда), на някого може да му се стори странно, че актьор избира да влезе в една и съща роля в два различни проекта и че това може да доведе до своеобразна липса на разнообразие в очите на зрителите. Затова веднага трябва да направим уточнението, че, да, Хериман ще изиграе Чарлс Менсън, но в различни периоди от живота му, което би трябвало да му помогне много в разграничаването на двете изпълнения и да не води до еднообразие.

Припомняме, че действието на „Once Upon a Time in Hollywood“ се развива през 60-те години, малко преди печално известните убийства, извършени от „семейството“ на Чарлс Менсън, когато той все още е свободен човек на 35-годишна възраст, докато според информацията вторият сезон на „Mindhunter“ ще бъде ситуиран в началото на 80-те, когато Менсън вече е зад решетките и във втората половина на четиридесетте си години.

От Slashfilm отбелязват, че подобен „двоен кастинг“ не е нещо невиждано и дават няколко примера. Майкъл Кийтън който играе един и същи герой в „Джаки Браун“ (отново на Тарантино) и „Извън контрол“ – и двата базирани на произведения на Елмор Ленард. Майкъл Шийн играе премиера Тони Блеър в три различни проекта „The Deal“, „Кралицата“ и „The Special Relationship“ – и трите по сценарий на Питър Морган. Като най-известен пример те дават Джери Халева, който играе Саддам Хюсеин в шест различни филма, включително „Смотаняци“ и „Големият Лебовски“.

Любопитни сме как ще се справи Деймън Хериман и в двата проекта, които така и така чакаме с нетърпение. Вторият сезон на „Mindhunter“ все още няма премиерна дата, но се очаква през 2019 г. Същата година, на 26 юли, ще се появи и „Once Upon a Time in Hollywood“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *