watchmen

Watchmen” на HBO е един от по-спорните телевизионни проекти, които се подготвят в момента – не само, че комиксът на Алън Мур е абсолютна класика с огромен брой силно притеснени фенове, но и шоурънър на сериала е Деймън Линделоф и неговото име предизвиква доста притеснения у всеки зрител, запознат с филмографията му. Но е най-добре всички да свикнем с мисълта, защото „Watchmen“ определено ще го бъде – първоначално HBO бяха поръчали пилот, но сега официално го одобриха за пълен първи сезон.

Решението беше обявено официално и съпроводено от кратичката реклама долу, разпространена от twitter акаунта на HBO, оповестяваща, че нищо няма край. Особено завръщането към качествения материал за поредната екранизация, римейк, рибуут или – както е в случая – ремикс с нови герои във вече познатия свят. Ако се чудите какво точно ще рече това, ще трябва да изчакаме все още неясната премиерна дата, но някаква представа добиваме от писмото на Деймън Линделоф, което вече сме ви представяли.

Както вече знаем, в „Watchmen” ще участват Реджина Кинг, Джеръми Айрънс, Дон Джонсън, Тим Блейк Нелсън, Луис Госет джуниър, Аделейд Клемънс, Андрю Хауърд, Франсис Фишър, Джейкъб Минт-Трент, Сара Викърс и Том Майсън. Повече, но може би не всички, ще са споменатите от Линделоф „нови лица, скрити зад нови маски“, което според нас е най-добрият начин да се пише и снима сериал за Пазителите. Ако трябва да се прави нов прочит, нека да не поругава комикса. Изпитваме притеснения, но да си признаем, и доста сериозна доза любопитство. Очакванията обаче – сериозно занижени.

1280-watchmen-1527278140046_1280w Watchmen_HC

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *