Attack On Titan

Японците отбелязват края на летния сезон с два игрални филма и игрален ТВ-сериал, вдъхновени от мангата „Attack On Titan“ на Хаджиме Исаяма. Вече сме изписали достатъчно по темата, но наличието на нов азиатски трейлър е добра причина пак да обърнем внимание на апокалиптичното зрелище.

Нещата, които сме споменавали и преди, че ни дразнят, пак ни бодат очите, но дори и сред тоновете патос, както и сред тук-таме прокрадващата се бутафория, има няколко съвсем нелоши кадъра. Самите титани кефят по един зловещ начин, пък и practical-подходът към тях (от гледна точка на специалните ефекти) е по-скоро интересен като резултат, въпреки че е до болка познат и технически старомоден. Не сме сигурни дали това ще работи адекватно при следващата реинкарнация на „Годзила“, по която Toho вече се трудят, но тук е окей, поне от малкото, което сме видели. Все още сме нетърпеливи да изгледаме целия заснет и монтиран материал на Шинджи Хигучи – дано останем с добро впечатление, при все настоящия ни скептицизъм.

Като добавка иде и щатски трейлър за „Attack On Titan“ – той е доста по-бомбастичен и за западната аудитория сякаш работи значително по-добре:

…като премиерните дати за Северна Америка на двете части са съответно 30-ти септември и 20-ти октомври. Разбира се, българската публика на този етап ще гледа въпросните филми само през крив макарон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „Разбира се, българската публика на този етап ще гледа въпросните филми само през крив макарон.“

    Така или иначе в моя град няма кино… ще чакам да изтекът в пиратския залив. 🙂

  2. Вече май го има по торентите. Отзивите за филма обаче масово клонят към rotten-статус.

  3. Изглежда абсолютно нелепо, както всяка една манга във игрален вариант.