Робърт Родригес е един от любимите ни авантюристи, чиито филми не винаги попадат в графите „забележително!“ или „must see“. Самият той определя най-новия си екшън Hypnotic като „трилър на Хичкок на стероиди“, а ние наскоро си дадохме сметка, че сме пропуснали да представим трейлъра на филма, в който главната роля е поверена на Бен Афлек. В средата на март Родригес е представил работна версия на филма пред публиката на фестивала SXSW в родния му град Остин, Тексас – отзивите са смесени като оценка, но авторът на филма споделя, че това е история, която е започнал да пише през 2002 година и няма търпение да я сподели с широката публика на голям екран.

Ето в каква неописуемо сложна ситуация изпада детектив Даниел Рурк, който буквално за секунди губи от поглед дъщеря си и се впуска в шеметна гонитба със злодеите, които са я отвлекли…

Тайнствени обстоятелства, мистериозни съвпадения, неподозирани връзки водят героя на Афлек към странни екстрасенси, които притежават специални сили и могат да повлияят на света около тях така, че реалност и въображаемо да си разменят местата. Ако случайно имате пристрастие към теории на конспирациите – част от тях вероятно ще оживеят пред очите ви в Hypnotic, а устременият към търсене на истината детектив ще се опитва да разбере кой манипулира средата, реалността и представите на хората, с надеждата, че в един момент все пак ще открие отговор на мистерията за изчезването на дъщеря си. Разчитаме на обещаните обрати в действието, за да ни бъде интересно през цялото време – полезно е да си изясним как се реализират ефективни обири на банки с „екип“ от напълно непознати хора, които дори не осъзнават какво правят!

Според думите на Робърт Родригес, неговият нов филм си е „семейно дело“ – един от синовете на режисьора – Рейсър, работи заедно с него по сценария и е копродуцент на филма. Другите пораснали деца също се включват активно – Рианон прави сторибордовете на филма, Роуг отговаря за предварителния монтаж на сториборд-версията на филма с включване на музика и ефекти, Ребъл е композитор на филма, а Рокет Роддигес монтира заедно с баща си (няма как да остане незабелязана фиксацията на тема „R“ в семейство Родригес!). Съавтор на сценария е и Макс Боренстайн, а в актьорския екип на филма, заедно с Бен Афлек, са още Хала Финли (Man With a Plan), Алис Брага (Queen of the South), Дж.Д. Пардо (F9), Дайо Окениджи (Terminator Genisys), Джеф Фейхи (Lost), Джаки Иърли Хейли (Watchmen) и Уилям Фиктнър (Prison Break).

Премиерата на Hypnotic на голям екран е на 12 май 2023. Любопитна подробност е фактът, че филмът ще бъде представен и в програмата на фестивала в Кан, в специалната секция „Среднощни прожекции“. Все още няма стрийминг-услуга, която да се е включила в разпространението.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Филмът сигурно ще е средняшки, но ще се гледа. Вторият постер е чуден.