Последно писахме за предстоящия сериал на НВО „Watchmen“ по комикса на Алън Мур преди около година, когато стана ясно, че Деймън Линделоф, познат от „Изубени“, който му донесе много хейт, и „The Leftovers“, който донякъде възстанови имиджа му, ще бъде шоурънър. През изминалата седмица най-накрая имаше някакво по-сериозно развитие около проекта и въпреки че леко закъсняхме, в крайна сметка решихме, че си заслужава да отразим новините, защото по всичко личи, че истинската подготовка на снимките започва.

Като начало, Линделоф реши да успокои или поне да информира феновете на „Watchmen“ какво да очакват (и защо сериалът не е ужасна идея) с писмо на Instagram акаунта си, което можете да видите по-долу. Няма да го превеждаме и публикуваме тук, защото ни се струва прекомерно дълго, само ще отбележим добрата новина, че Линделоф не планира нова екранизация, а по-скоро някакъв вид продължение, което той самият нарича „ремикс“ на оригинала. Действието ще се развива в алтернативната вселена на Мур, но в наши дни, силно повлияни от вече случилите се събития от комикса.

Една от причините за писмото на Линделоф стана ясна още на следващия ден – първите имена от кастинга на „Watchmen“ бяха обявени и ако все още смятахме, че става дума за директна екранизация, щяхме да сме доста объркани и трудно да напаснем актьорите и познатите герои. Сега, знаейки, че става дума за съвсем нови герои (някои може и да са познати, но доста остарели), феновете не би трябвало да имат оплаквания от няколкото вече известни имена – Реджина Кинг, с която Линделоф вече е работил по „The Leftovers“, Дон Джонсън, Тим Блейк Нелсън, Луис Госет джуниър, Аделейд Клемънс („Rectify“, „Parade’s End“) и Андрю Хауърд („Hatfields and McCoys“).

Ето го и обещаното обръщение на Деймън Линделоф за тези, които държат да прочетат всичките 5 страници.

Day 140.

A post shared by Damon (@damonlindelof) on

И последно, добре е всички – феновете на комикса, скептично настроените, феновете на Линделоф, защото има и много такива, благодарение на „The Leftovers“ – да имаме предвид, че по последна информация НВО са поръчали само пилот. Напоследък доста често сериали се одобряват още на ниво проект и знаем със сигурност, че ще получим поне определена бройка епизоди, но този път НВО са решили да следват стария модел – първо ще продуцират пилота и в зависимост от това, което се получи, ще преценят дали да продължат с действително рискования „ремикс“.

Ние нямаме особени очаквания към този нов „Watchmen“, но започва да ни гложди любопитство какво ли ще се получи в крайна сметка. Както винаги, ще ви държим в течение с развитието на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *