Ник Пазолато и Винс Вон - „True Detective” сезон 2
Ник Пизолато и Винс Вон – „True Detective” сезон 2

Вече няколко месеца не сме чували новини около третия сезон на „True Detective” и е крайно време за подробности, особено след притеснителното оттегляне на Джеръми Солние. За да върнат поне малка част от надеждите на бъдещите зрители, създателят на поредицата Ник Пизолато и звездата Махершала Али решиха да проговорят по време на снимките в Арканзас. Според официалните данни, изнесени от Arkansas Online, трети сезон на поредицата ще проследи „историята на едно мрачно престъпление в сърцето на Озаркс – тайна, заровена все по-дълбоко в течение на десетилетия, която трябва да бъде разкрита в три различни времеви периода”.

Според Пизолато и Али един от най-важните аспекти в разказа на предстоящия сезон е именно локацията в Озаркс. Ето какво споделя създателят на поредицата:

Тайнствените дебри на гората. Мъглата в планината. Реките. Водата. Усещането за могъществото на природата, когато си част от нея. Важно е също така и какво имат да кажат сградите за животите, които обитават между стените им… Усещам, че зрителите ще видят всичко това като част от персонажите, като тяхно продължение – нещо, което представлява и олицетворява емоционалното пътешествие на героите и същевременно им влияе…

Али също добавя, че би било лоша услуга към историята да не снимат в Озаркс, във Файетвил, в Арканзас, защото тази среда се е превърнала в един от героите на историята. Според всичко известно досега може да се заключи, че трети сезон на „Истински детектив“ вероятно ще прилича повече на дебютните серии, водени от тандема Матю Маконъхи/Уди Харелсън, още повече по думите на Али за начина, по който се е подготвил за снимките, може да съдим за сериозна отдаденост – именно в стил Маконъхи.

Моят герой не се движи, нито действа по начина, по който би правил това в Ню Йорк. Зададох си цел и се стремях да я следвам – да правя нещата бавно, дори и в случаите, когато се изисква от мен да съм по-бърз. Трябва да се настроиш на честотата на мястото, където си в момента. Само по този начин може да създадеш образ, който да е достоверен и да се вписва естествено в средата, в която се развива действието.

Работата по трети сезон на „True Detective” бе започнала още през февруари и се очаква снимките да приключат тази седмица. Вярно е, че кратките реплики от Пизолато и Али съвсем не предоставят задоволителна информация за всички жадни за новини фенове, но и това вероятно е продуцентско решение – за нагнетяване на напрежението. Напомняме, че сериалът на НВО, спечелил (с един уникален и един не-толкова-добър сезон) десетки хиляди почитатели в целия свят, ще разкаже историята на ужасяващо престъпление в сърцето на планините Озаркс и за тайнствените събития, които се случват в три различни периода във времето. Кармен Еджого ще бъде едно от основните действащи лица – арканзаската учителка Амелия Риърдъм, чиито две деца изчезват през 80-те години на ХХ век. Стивън Дорф е в ролята на щатски следовател в Арканзас на име Роланд Уест и ще бъде партньор на героя на Махершала Али – Уейн Хейс.

В очакване на още новини добавяме също, че все още не е известна премиерна дата за началото на сезон 3, но се очаква да го видим на екран по някое време догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *