Години след като ни срази с ролята си в „The Reader”, ненадминатата Кейт Уинслет си е набелязала нов проект, чието действие се развива в годините на Втората световна война. Този път тя ще изиграе Лий Милър, моделката, превърнала се във военен фотожурналист, която е снимала жени и момичетата в концентрационни лагери като Дахау.

Филмът, озаглавен „Lee”, ще бъде режисиран от Елън Курас, която познаваме като оператор на „Блясъкът на чистия ум“, от когато двете с Уинслет искат да работят заедно. Сега Курас е наела и поддържащия си актьорски екип, които ще заобиколи Уинслет и смятаме, че е точно на нивото, на което трябва да бъде.

Любимецът ни Джуд Лоу ще изиграе Роланд Пенроуз, артист и поет, който в крайна сметка ще се влюби в Милър. Естествено, Лоу и Уинслет вече веднъж са работили заедно в неостаряващия „The Holiday“, където обаче играха брат и сестра. И двамата са ужасно талантливи и с удоволствие ще ги гледаме заедно на екран, в каквито и да е роли. Освен Лоу, към филмът се включва и Марион Котияр, която ще изиграе Соланж Д’Айен, редакторката на френския Vogue. Андреа Ризебъро ще бъде Одри Уидърс, редакторка на британския Vogue и добра приятелка на Милър, а Джош О’Конър пък ще влезе в ролята на Антъни Пенроуз, синът на Милър, на чиято книга и спомени е базиран сценария.

И без това нямаше да пропуснем този филм само заради актьорската мощ на Кейт Уинслет и прекрасните избори, които знаем, че тя прави. Сега обаче и с този страхотен поддържащ екип зад нея, смятаме, че ни очаква една впечатляваща и заслужаваща вниманието ни историческа драма.

Ето какво казва Уинслет за историята, която филмът ще разкаже:

Това абсолютно не е биографичен филм. За да се направи история за целия живот на Лий, ще трябва да е сериал по HBO. Искахме да намерим най-интересното десетилетие от живота й, това, което е определило коя е тя и как се е променила заради нещата, които е преживяла. Периода между 1938и 1948г, когато тя е минала през цялата война, е най-дефиниращия за нея. Това е историята, която искаме хората да знаят за Лий повече, отколкото много други части от живота й.

Lee” ще бъде режисиран от Елън Курас („The Betrayal”). Сценарият е дело на Лиз Хана („Вестник на властта”), адаптиран от книгата на Антъни ПенроузThe Lives of Lee Miller”.

За съжаление снимките се забавиха с около година заради пандемията, но сега когато и второстепенният каст е готов, би трябвало снимките да започнат през лятото на 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *