Още една история за онеправдана жена в суровия мъжки свят се задава, благодарение на „The Wife”, който тръгва това лято, благодарение на Sony Pictures Classics. Режисьор на филма е Бьорн Рунж, а сценарист – Джейн Андерсън (с награда „Еми” за работата си по „Olive Kitteridge”), която адаптира едноименния роман на Мег Уолицър („Белжар”). Днес дебютира първия трейлър, който ви предлагаме да видите, като преди това можете да прочетете за какво иде реч:

Джоун Касълман (Глен Клоуз) е перфектната алфа съпруга. Четиридесет години, прекарани в жертване на собствения й талант, мечти и амбиции, за да захранва пламъка на нейния харизматичен съпруг Джо (Джонатан Прайс) и летящата му литературна кариера. Джоун игнорира неговите изневери и оправдания заради „изкуството му” с финес и хумор.  Верният им съюз е изграден на неравни компромиси и Джоун достига до точка на пречупване. Вечерта, когато Джо печели Нобелова награда за литература, тя ще се сблъска с най-голямата жертва на живота си и тайната на неговата кариера. Тя е написала всяка дума.

Хич не ни харесва последното изречение на синопсиса. Освен, че се явява като сериозен спойлър, това разкритие ни се струва доста наивно. Щеше да ни е далеч по-интересно да гледаме филм, в който съпругата на писателя просто е спряла да пише или нещо подобно, но такива крайни драматургични решения почти винаги увисват в края на филма. Да не говорим, че твърде явно ни се връзва с новата вълна на феминизъм, в която жената винаги е онеправдана от белия мъж, който иска да трупа дивиденти все на неин гръб.

Без значение, филмът изглежда чудесно, а Глен Клоуз по всичко личи прави една от ролите на кариерата си. Нищо чудно да получи седма номинация за Оскар (даже бихме се обзаложили, че предвид политическия и идеологически ландшафт, най-вероятно ще грабне статуетката). Премиерата на „The Wife” е 3 август,  ще се пробваме да гледаме без предразсъдъци. Оставяме ви с два плаката (като подзаглавието на втория е достатъчно красноречиво).

MV5BMTc2NjY4OTE2NV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjIyMzYyNTM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_ TW_BANNER_1800X1180_AFM_2016

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *