fortune-a

Изглежда Amazon нямат намерение да забавят темпото. Галерията от предстоящи телевизионни сериали, които студиото е запланувало, включва множество емблематични заглавия, сред които „Конан Варварина“ и разбира се, „Властелинът на пръстените“. Наскоро научихме, че към тях се присъединяват още две заглавия, базирани на не по-малко иконични поредици от книги – „Тъмната кула“ („The Dark Tower“) и дългоочакваната екранизация на „Колелото на времето“ („The Wheel of Time“).

Преди време ви съобщихме за партньорството между Sony и Radar Pictures по отношение на сериала, базиран на фентъзи сагата на Робърт Джордан „Колелото на времето“, но сега изглежда в играта влиза и Amazon.

В скорошно интервю с Deadline, когато бе попитана за статуса на двата сериала, директорът на Amazon Studios Дженифър Салке заяви:

Още не съм получила сценариите за тези две заглавия, но очаквам да ги разгледам през идната седмица. И двата проекта са живи.

Разбира се, това означава, че тези заглавия все още предстои да бъдат официално одобрени, но се надяваме, че в най-скоро време ще можем да се насладим на така дългоочакваната екранизация на „Колелото на времето“.

Що се отнася до „Тъмната кула“ по едноименната поредица романи на Стивън Кинг, първоначално проектът беше планиран като „spin-off“ на пълнометражния „Тъмната кула“ с Идрис Елба и Матю Макконахи, но след сериозния провал на филма бе съобщено, че сериалът ще бъде рибуут.

Ще следим развитието и на двете заглавия с интерес, като се надяваме „Колелото на времето“ да последва успеха на „Игра на тронове“ и заедно с „Властелинът на пръстените” да даде тласък на златните години на фентъзи жанра в телевизията, а „Тъмната кула“ да поправи грешките, които филмът допусна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Всичко звучи супер. Въпросът е дали Амазон ще се справят . Нямам наблюдения за тяхната работа

    1. Скоро мисля да прочета нещо на Кинг. ,,Тъмната кула“ от предисторията ли да е почна, ако се спра на нея

    2. Както и преди съм казвал, почни от някой буквар. 🙂 Колкото до „Тъмната кула“: чети ги в последователността на публикуването им.