След огромното, но разбираемо затишие, напоследък отново виждаме Арнолд Шварценегер на големия екран сравнително често и нямаме предвид реставрирани класики като „Терминатор 2“ и „Хищникът“, а нови – и разнообразни като качество – филми. Но на малкия екран не сме го гледали никога (не гледаме риалити програми, особено пък от типа, в който е участвал), което обаче ще се промени доста скоро, защото Amazon обявиха, че подготвят уестърн сериала „Outrider“, в който бат Арни ще участва и ще продуцира.

Очаква се „Outrider“ да е от типа „event series“, което обикновено означава по-малко епизоди и без допълнителни сезони, и ако вече се притеснявате как Арнолд ще се впише в уестърн, акцентът му поне ще е обяснен – героят му е щатски шериф (или както там трябва да се казва на български), емигрирал от Европа като малък. Действието на криминалната уестърн история се развива в края на 1800-те години в индианските територии на Оклахома, където заместник шериф получава задача от известен с жестокостта си съдия – да намери и залови легендарен престъпник, с помощта на безмилостен щатски шериф (Шварценегер).

Краткият синопсис завършва с обещанието, че „враговете ще станат съюзници, а поредица непредвидими събития ще размият границата между добрите и лошите“. За съжаление, на този етап не знаем нищо повече за проекта, но сме сигурни, че скоро ще има развитие – вероятно в актьорския екип, който трябва да се запълни.

Странното е, че Amazon току-що обявиха, че подготвят и ТВ екранизация по „Конан Варварина“ на Робърт Е. Хауърд, но за съжаление, Арнолд няма да участва в нея (а би било велико, въобще не ни интересува на колко години е, за нас той си остава оригиналният кимериец). Създатели на този нов „Конан“ ще са Райън Кондал и Мигел Сапочник, когото познаваме най-вече като режисьор на епизоди от „Игра на тронове“ (и на безобразния „Repo Men“ с Джуд Лоу). Явно Amazon са решили да вложат сериозни пари във фентъзи жанра, след като наскоро закупиха и ТВ правата за „Властелинът на пръстените“, но за разнообразие ще ни предложат и гореспоменатия „Outrider“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments