Дъг Лаймън лети за Луната

Не бихме казали, че сме огромни фенове на Дъг Лаймън, но ще му дадем шанс заради първия Борн и ранните му филми, а и не можем да пропуснем новина за обещаваща фантастика. Доскоро неозаглавеният „Luna” се подготвя от доста време, но след като Джейк Джиленхол се отказа от главната роля, проектът малко позамря. След това се носеха слухове за безброй звезди (сред мъжете Андрю Гарфийлд, Емил Хърш и Крис Пайн, а сред жените Розарио Доусън, Меган Фокс, Рейчъл Макадъмс, Ева Мендес, Зоуи Салдана и Оливия Уайлд), но пак нищо.

Сега, поне според Variety, вече има финансова подкрепа от страна на „Skydance Pictures” и „New Regency”, които ще си партнират с „Paramount”, а към плеядата потенциални актьори се присъединяват Брадли Купър и Крис Евънс. Звучи сякаш Лаймън търси който и да е известен млад актьор и която и да е красавица, но всъщност „Luna” разказва за банда крадци, така че има шанс всички тези имена да се борят за различни роли.

Доста обещаващият сюжет проследява група космически експерти, събрани в криминална банда в стил „Оушън” от жена, чиято националност, поне засега, се описва с доста общото източно европейска (но вероятно ще се промени). Групата крадци първо трябва да си осигури разнообразна космическа техника, за да стигне до Луната, където ще е основният им обир – неясен, но мощен енергиен източник. Но преди това имат нужда от още нещо – бивш служител на НАСА.

Не сме сигурни какво означава всичко това за „All You Need Is Kill”, за който писахме миналата година и който – ужким – беше официално потвърден. Лично за нас и двата проекта са интересни и се надяваме да не се наложи Лаймън да избира между фантастичния „хайст” и преживяваната отново и отново извънземната война. Но като че ли „Luna” е малко по-напред от „All You Need Is Kill”. Ще видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *