След месеци и месеци предположения и слухове, най-накрая имаме яснота какво се случва с все още неозаглавения следващ филм за 007, познат на феновете като „Бонд 25“. И понеже всички чакахме прекалено дълго и без това, ето едно кратко и ясно обобщение на това, което знаем до момента: Дани Бойл официално е потвърден за режисьор, Даниел Крейг ще се завърне в ролята на Джеймс Бонд, снимките на филма започват в началото на декември (има леко разминаване в точната дата, някои казват 3-ти, други 8 декември), американската премиера на филма е 8 ноември 2019, а британската е по традиция малко по-рано – на 25 октомври 2019.

Преди няколко месеца ви съобщихме, че Дани Бойл е фаворит на MGM и EON за режисьор и тогава споделихме, че много бихме се радвали, ако действително той снима „Бонд 25“. Малко по-късно научихме, че Бойл подготвя музикална комедия по сценарий на Ричард Къртис, с участието на Лили Джеймс и Кейт МакКинън, но явно е преценил, че ще има достатъчно време да заснеме и може би дори да монтира скромния като мащаб филм, преди да започне работа по „Бонд 25“ през декември. Ние продължаваме да сме адски доволни от новината, че Бойл ще режисира филм от франчайза 007 и честно казано, интересът ни към филма рязко се покачи с новината, че режисьорът и продуцентите най-накрая са се договорили.

Както вече знаем, в ролята на Джеймс Бонд за пети пореден път ще бъде Даниел Крейг, на когото ще му се наложи да се напасва с вече четвърти режисьор за поредицата – Мартин Кембъл, Марк Форстър, Сам Мендес и сега Бойл, но се съмняваме това да е трудност за него. Сценарист този път ще е Джон Ходж, с когото Бойл редовно работи – от „Shallow Grave“, през „Трейнспотинг“, чак до „Т2 Tрейнспотинг“.

Бонд 25“ ще бъде разпространяван от MGM и Annapurna Pictures в САЩ, както вече казахме, от 8 ноември 2019, а със световното разпространение ще се заемат Universal, след като правата на Sony изтекоха след „Спектър“. MGM държат и правата за телевизионно и дигитално разпространение в световен мащаб, докато Universal получават така нареченото „домашно разпространение“ на физически носители.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Cилно се надявам на добър финален Крейг-филм (след разочарованието “Спектър”), с който да затворят арката, започната с “Казино Роял”.

  2. Проект: „да спасим 2019“ ми се вижда все по реален ? Абе имали Тарантино филм, четири деветки годината е успешна ?