Кери не е доволна от новините за римейк.

Неприятните новини свързани с римейките просто нямат край. Всяка седмица научаваме за поредната класика, която ще бъде поругана, и нито едно заглавие не е достатъчно свято, за да бъде оставено намира. Поредният случай е „Кери” на Брайън Де Палма, който е една от най-добрите екранизации по Стивън Кинг.

Според Deadline „MGM” и „Screen Gems” са наели Робърт АгиреСакаса, (човекът, който стои зад „Spider-Man: Turn of the Dark” за Бродуей) да напише сценария на подготвяния римейк на „Кери”. По техните думи версията на Сакаса ще е по-близко до романа на Кинг, отколкото до екранната версия на Де Палма, по начина, по който „Непреклоните” на братя Коен беше по-близък до книгата на Чарлс Портис, отколкото до филма на Хенри Хатауей.

Да бе, сигурно! Чудно ни е как не ги е срам някои хора да правят такива сравнения. Сакаса и преди е работил по произведение на Кинг – той е адаптирал „Сблъсък” в комикс вариант – и освен това има няколко други успешни проекта, той досега не е писал сценарий за филм и сме малко скептични, че ще може да ни предложи нещо наистина добро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Истината е, че оргиналната екранизация не беше много по книжката. И не говоря за неминуемото разминаване между двата първоизаточника, а за съвсем очевидни пропуски. Приветсвам тази новина с охота.

  2. Може да не е точно по-книгата, но за сметка на това е шибана класика!!!

    Виж какво казва самия Стивън Кинг по въпроса: “I’ve heard rumblings about a ‘Carrie’ remake, as I have about ‘The Stand’ and ‘It.’ Who knows if it will happen? The real question is why, when the original was so good? I mean, [it’s] not ‘Casablanca,’ or anything, but a really good horror-suspense film, much better than the book. Piper Laurie really got her teeth into the bad-mom thing. Although Lindsay Lohan as Carrie White… hmmm. It would certainly be fun to cast. I guess I could get behind it if they turned the project over to one of the Davids: Lynch or Cronenberg.”

    Кинг да каже, че филма е по-добър от книгата му, това би трябвало да означава нещо! 🙂

  3. Разбира се, че означава нещо; "Кери" на Брайън Де Палма е великолепен филм и много коректна екранизация (за разлика, да кажем, от първата версия на "Сиянието", която е страхотен филм, но слаба екранизация). Все пак, бих дал шанс на римейка, стига да е адекватен.