Преди десетина дни ви съобщихме добрата новина, че Дани Бойл е фаворит за режисьор на „Бонд 25“, но сега научаваме за нов проект, който всъщност може да се окаже следващият му филм. Според THR Бойл ще работи с Ричард Къртис („Наистина любов“), по негов сценарий на все още неозаглавена комедия на Universal. За съжаление, не знаем нищо за сюжета, освен че действието ще се развива през 60-те или 70-те години на миналия век и ще има някаква музикална тема или аспект. Според слуховете Universal ще искат снимките да започнат още това лято, което поставя предишната новина за Бойл и Бонд в нова светлина.

Какво точно е положението на 007 фронта? Не е ясно, но според THR преговорите между Бойл и EON са в застой, музикалната комедия ще е следващият филм на режисьора и ако продуцентите държат той да снима „Бонд 25“ ще трябва да сменят планираната премиерна дата 8 ноември 2019. Има доста коментари, че новините за комедията на Universal са просто още Бонд преговори с помощта на пресата, но на нас подобни пози ни се струват излишни – Бойл държи студиото да види, че лесно може да си намери следващия проект?

Не ни се вярва, това всички го знаем, а и ако трябва да сме честни, студиото също не е примряло за Бойл, въпреки че би могъл да направи нещо наистина интересно (ние продължаваме да се надяваме да видим неговия 007). Истината е, че на масовата публика не ѝ дреме кой е зад камерата, а дори и ние трябва да признаем, че при Бонд филмите сценарият е от най-голямо значение – вижте драстичната разлика между „007 координати: Скайфол“ и „Спектър“ на Сам Мендес.

Разбира се, всичко това са само предположения, слухове и спекулации. Надяваме се скоро да има официално развитие и да разберем кой ще режисира последното изпълнение на Даниъл Крейг като Бонд, Джеймс Бонд, кога ще излезе филмът и каква е тази комедия, която може да комбинира сценарий на Къртис с режисурата на Бойл. Каквото и да става, ако MGM и EON искат да спазят премиерната дата, съвсем скоро ще трябва да приключат преговорите и да има подписани договори. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Къртис е голям пич, доста квалитетен сценарист е, та с Бойл могат да направят много приятен филм.