Като изключим няколко снимки от снимачната площадка още не сме видели нищо от „A Dangerous Method”, филмът на Дейвид Кроненбърг за Зигмунд Фройд и Карл Густав Юнг, а ето че вече имаме първата снимка от следващия му филм „Cosmopolis”, който е екранизация по едноименния роман на Дон Делило – излизал у нас под името „Космополис”.

Не, че се оплакваме нещо – както неведнъж сме споменавали, Кроненбърг е един от най-любимите ни режисьори и фактът, че ще видим два негови филма с много малка пауза между тях, ни изпълва с кеф до немай къде.

На първата снимка от „Cosmopolis” виждаме Робърт Патинсън (трябва да признаем, че има шанс да стане човек от него), който е в ролята на 28-годишния милиардер Ерик Паркър и Сара Гадон в ролята на Елийз Шифрин.

(благодарение на Twitter акаунта на дъщерята на Кроненбърг и Bleeding Cool)

„Космополис” - Робърт Патинсън и Сара Гадон

„Cosmopolis” разказва за 24 часа от живота на 28-годишния милиардер Ерик Паркър (Робърт Патинсън), който в търсене на начин да достигне до другия край на Манхатън, за да се подстриже, изневерява на жена си, бива преследван от вманиачен почитател, атакуван е от протестант и кажи речи губи цялото си богатство.

Режисьор на филма е Дейвид Кроненбърг, а в ролите ще видим Робърт Патинсън, Сара Гадон, Жулиет Бинош, Пол Джамати, Матийо Амалрик, Джей Барушел и Саманта Мортън. Слава богу, засега Кира Найтли ни се размина.

Премиерата на филма е на фестивала във Венеция през август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. За съжаление книгата у нас май вече е изчерпана, но филмът ще се гледа (въпреки путката с перчем Патисън), 'щото Кронънбърг е един от най-големите.

  2. @UZUMAKI

    Р-патц вече се подстригва, няма перчем! 🙂 По случая Кроненбърг е вкарал цяла сцена във филма. Не четеш ли синопсиси? 🙂 🙂 🙂

    @Val

    🙂 🙂 Ще ме скапеш! 🙂