От време на време се получава така, че изоставаме трагично с отразяването на някой филм, който е в челните места в списъците ни с най-очаквани заглавия за годината. Такъв е случаят с „Ghostland“ (доскоро известен като „Incident in a Ghost Land“) на Паскал Ложие – режисьор на един от най-любимите ни хорър филми от началото на века „Martyrs“ – при който отбелязахме чинно обявяването на проекта, кастинга и появата на първите официални снимки, но след това (поради една или друга причина) тотално пренебрегнахме. Наскоро обаче дебютира втори трейлър на филма и беше крайно време да наваксаме.

Ghostland“ разказва за историята на самотна майка, която заедно с двете си дъщери се нанася в къща, оставена ѝ в наследство от леля ѝ. Още през първата им нощ там тя се сблъсква с убийци-натрапници, борейки се с всички сили да спаси децата си. Години по-късно, когато момичетата са вече зрели жени, травмата от инцидента продължава да е част от живота им. Едната е успяла да се справи с нея и да я канализира чрез въображението си в писането на романи на ужасите, живеейки щастливо със семейството си в Чикаго, но другата постепенно започва да губи разсъдъка си. В крайна сметка, цели 16 години след нападението, двете пак се озовават в злощастния дом… и тогава нещата започват да стават съвсем странни.

Въпреки че „Ghostland“ вече дебютира във Франция, все още нямаме достатъчно отзиви за качествата му. Лично ние не сме свръхвпечатлени от рекламите, но виждаме достатъчно потенциал за приличен психологически хорър – не толкова дълбок и добър, колкото „Martyrs“, но със сигурност по-добър от последния филм на Ложие „The Tall Man“. При всички случаи обаче, „Ghostland“ ни е задължителен и чакаме да го гледаме с нетърпение.

В добавка вижте и един нов вариант на официалния постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Ghostland“ е Паскал Ложие („Martyrs“, „The Tall Man“), а в ролите са Кристъл Рийд, Анастасия Филипс, Милен Фармер, Тейлър Хиксън, Емилия Джоунс, Роб Арчър, Адам Хъртиг, Алисия Джонсън и др.

Френската премиера беше на 14 март 2018 г., но филмът тепърва ще започне разпространението си в Европа и по света.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *