Ако фразата „Шест сезона и филм!“ не ви говори нищо, то със сигурност тази новина не е за вас и може да я пропуснете. За тези, които разпознават думите като мантрата и молитвата, която много фенове произнасяхме години наред – празнувайте, нърдове, „Community” филмът най-сетне е официално потвърден и по него се работи с пълна сила.

Community” беше сериал, който (с много зор) успя да направи шест сезона, през които радваше феновете си все повече и повече, и който след края си продължи да събира многобройни нови почитатели. И въпреки уж нишовата си принадлежност, всъщност ни се струва, че който обича киното, нърд-културата и поп-културата, вероятно е запознат с него, а който е запознат с него го е заобичал.

Ако все пак не знаете, ще споделим, че „Community” разказва историята на малка, разнородна група от хора (всеки със своите странности), които случайно стават приятели, посещавайки един и същи западащ обществен колеж в Америка. Всеки епизод на сериала е различен коментар на поп-културата, дали като отявлено жанрово упражнение (има уестърн, хорър, фентъзи и каквито можете да се сетите други епизоди) или просто заради умелото изграждане на героите и техните истории под постоянния коментар на Абед – аватарът на нърд-културата, който тълкува всяка случка от гледната точка на сценарист, критикуващ развитието на сюжета.

Това обяснение може да звучи неразбираемо за някои, заради което просто искаме да ви препоръчаме да изгледате част от сериала (целият е достъпен в Netflix). Ако не ви харесва, няма проблеми, просто не е за вас. Ако обаче се влюбите така необратимо в него, както много от нас, искаме да се порадваме заедно на новината, че слоганът, повтарящ се още от началото – „Шест сезона и филм!“, наистина ще стане реалност.

Създателят Дан Хармън и голямата част от основния актьорски екип са потвърдили, че ще се завърнат за филма. Вече са сигурни Джоел МакХейл, Джилиан Джейкъбс, Алисън Бри, Дани Пуди, Джим Раш, Ивет Никол Браун и Кен Джонг. Естествено, Доналд Гловър, вероятно най-голямата звезда след завършека на сериала, не е сигурен, заради огромната си заетост, но стискаме всички палци и той да се включи. Съмняваме се Чеви Чейс да може да се присъедини, но за него не страдаме истински, както заради репутацията му в реалния живот, така и заради героя му Пиърс. Той още по време на излъчването на сериала вече беше с неприемливо остарели разбирания, сега вече трудно би бил включен със същия добродушно раздразнен тон.

Community” е сериал, който олицетворява всичко, което обичаме в киното, телевизията и поп-културата като цяло. Това е сериал от нърдове за нърдове, който не се подиграва на любовта ни към странното и нишовото, а който я обгръща с пълно сърце и разбира какво феновете взимат, когато отдават цялата си любов към някаква история. „Community” създаде общество около себе си и нямаме съмнение, че то ще се завърне, за да види филма.

Дан Хармън и Андрю Гест ще напишат сценария на предстоящия филм. За момента стартова дата на продукцията не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *