Monsters Inc. 2 и Brave с премиерни дати

Слуховете за продължението на (според нашето скромно мнение) един от най-хубавите и оригинални филми на „Pixar” “Monsters Inc.” циркулират в интернет пространството от години. Сега обаче, председателят на „Disney” Рич Рос слага край на спекулациите, като обяви 16 ноември 2012 като официална премиера.

Обявената премиерна дата означава, че работата по филма вече е започнала, но за съжаление, никой няма представа къде ще ни отведе филмът този път. Смеем да твърдим обаче, че ако се направи аналогия с „Игрaта на играчките 2”, 100% любимците ни Съли и Майк ще се завърнат, заобиколени от стари и купчина нови приятели.

Все още няма сведения дали Пийт Доктър, който наскоро пожъна огромен успех с „В небето”, ще се завърне на режисьорския стол. Ние силно се надяваме той да го стори, но дори и да не го направи, нищо в досегашната история на „Pixar” не ни кара да се притесняваме за една евентуална смяна на режисьора.

Но новините от „Disney” не спират дотук. Те обявиха още, че проектът им, който до момента беше известен под името „The Bear And The Bow”, официално е преименуван на „Brave”. Представян като първата приказка на „Pixar”, филмът разказва за смелата принцеса Мерида, която против волята на родителите си решава да стане стрелец. В резултат на заформилия се сблъсък, Мерида поставя кралството на баща си и живота на майка си в сериозна опасност. За да оправи нещата, принцесата трябва да се справя с непредсказуеми природни сили, магии и древни проклятия.

Режисьор на филма е Бренда Чапман („Принцът на Египет”), която до момента е работила на една или друга длъжност във филми като „Кой натопи заека Роджър”, „Красавицата и Звярът”, „Цар Лъв”, „Парижката Света Богородица”, „Фантазия 2000”, „Бягството на пилето” и „Колите”, а премиерата е насочена за юни 2012 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *