Точно така, идеята за самостоятелен филм за Жокера извън споделената вселена на DC (в която култовият архизлодей се изпълнява от Джаред Лето) не е умряла и по проекта, начело на който е Тод Филипс в качеството си на сценарист и режисьор, все още се работи. Даже имаме и голяма новина (напъваме се да не кажем слух само защото информацията идва от принципно сериозен източник), касаеща актьора, който ще се превъплъти в главната роля.

Variety съобщават, че топ изборът на Филипс за ролята на Жокера е един от най-добрите актьори на своето поколение – Хоакин Финикс. Избор, който, ако трябва да сме честни, ни радва изключително много, но в същото време ни звучи също толкова нереално, колкото беше и този на Леонардо ДиКаприо. Тук някой би казал, че в случая сравнението не е правилно и шансовете не са нулеви, защото според информацията Хоакин Финикс вече е дал съгласието си за участие, само дето сега тепърва предстоят преговори, а вече сме ставали свидетели как Финикс се отказва точно на този етап – веднъж за Хълк и веднъж за д-р Стрейндж. Но ще поживеем, ще видим.

Припомняме, че освен Тод Филипс (поредицата „Ергенски запои”, „Път с предимство”, „В голямата игра“), сценарист на „Жокера“ („The Joker“) е и Скот Силвър („8-ма миля“, „Боецът“) и действието ще се развива в Готъм сити в началото на 80-те години, където ще видим как Жокера се превръща в ненормалния криминален гений, когото познаваме. Идеята е филмът да бъде мрачен и сериозен криминален трилър, в стила на Мартин Скорсезе, но за съжаление, Variety не споменават абсолютно нищо за самия Скорсезе, за който първоначално се говореше, че ще бъде продуцент. А ако той не е замесен, със сигурност ни бройте поне две-три идеи по-незаинтересовани.

Ще се ослушваме за развитие по темата, а междувременно очакваме да видим Хоакин Финикс в „Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot“ на Гюс ван Сант, „You Were Never Really Here“ на Лин Рамзи и „Mary Magdalene“ на Гарт Дейвис, където изпълнява ролята на Исус.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Сериозно!?И кое ви радва .. !?Нищо лично спрямо Финикс,но специално за тая роля .. Must be joking 😀

  2. Финикс е огромен, не си го представям в ролята, но е маг, така че може и да се окаже великолепен избор.