Според  „The Hollywood Reporter” последните слухове, въртящи се край Warner Bros. и DC са, че новият самостоятелен филм за Жокера ще бъде оглавен от Леонардо ДиКаприо. Вече споменахме за изненадващия избор на Мартин Скорсезе да продуцира проекта, който ще бъде режисиран от Тод Филипс („The Hangover“, „Starsky & Hutch“). Според медиите Филипс иска голям „A-list” актьор да заеме ролята на легендарния образ и ДиКаприо е първият им избор.

Планът на DC за момента е филмът да бъде в отделна вселена, заедно с проекта на Мат Рийвс („Войната за планетата на маймуните“) за „The Batman”, но без Бен Афлек. Доста объркващият подход на студиото няма как да се хареса на Джаред Лето, сегашният Жокер във вселената на DC. Лето, който получи доста негативни коментари след участието си в „Отряд самоубийци“ не е свързан с новия филм. Според слуховете, нито Скорсезе, нито ДиКаприо са се съгласили на сделката и няма подписани договори за проекта, но амбициозната идея на DC звучи любопитно.

Ние сме доста заинтригувани от тази идея. Ленардо ДиКаприо е невероятен талант, често сравняван с Джак Никълсън – друг актьор, минал през ролята на Жокера. Идеята за солов филм, отделен от вселената на DC, с различен герой , звучи интересно, но при вече установената роля на Джаред Лето, може да е объркващо за хората без голяма инвестиция в тази вселена. Разделението на аудиторията би могло да доведе до загуби в бокс-офиса и допълнително затъване на неубедително стартиращата DC Cinematic Universe. Шансовете за филма не са много големи и най-вероятно идеята ще се присъдини към останалите странни опити, като филма за Супермен с Никълъс Кейдж и този за Батман на Дарън Аронофски.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. После в „Готъмските сирени“ да сложат още по-нов Жокер, та да объркат и хардкор феновете си, кво остава за обикновената масовка от зрители.

 2. Първо – в ДС цари пълен хаос. Аман от вселени, аман от ребуути и там квот се сетиш.
  Второ- мнения от типа – „Не става“, „Не си го представям“ са безпочвени, след като видяхме какво направиха Х.Леджър и Б.Афлек.
  П.С : ДС=КАША

 3. Warner така са се увъртолили, че не знам къде ще му излезе края;

  Жалко.

 4. Тоя Тод Филипс наистина “Не става“. Скорсезе за режисьор и Дикаприо в ролята на Жокера просто ще е нещо невиждано. Разбира се, зависи и кой се е захванал със скрипта

 5. Това е тъпа идея …Л.ди Каприо няма да играе това нещо, дори само от уважение към Х.Л., а пък след това има петнайсет други причини това да не се случи …Толкоз по тази не-тема.