Бенедикт Къмбърбач е доктор Стрейндж

След месеци на слухове и спекулации, Marvel най-накрая обявиха името на актьора, който ще се превъплъти в емблематичния доктор Стрейдж в предвидения за 2016 едноименен филм, част от Третата фаза на филмовата вселена на Marvel. И това е Бенедикт Къмбърбач, който беше основният фаворит за ролята, след като Хоакин Финикс се отказа.

През последните няколко седмици участието на Къмбърбач бе потвърдено неофициално от голям брой независими източници, но името му не бе споменато на пресконференцията по повод филмите от Трета фаза и, честно казано, смятахме, че в крайна сметка той няма да се навие най-малкото заради договора за няколко филма, който ще му изпраскат и ще му попречи да си играе на спокойствие в театъра и каквито други малки проекти си е предвидил. Явно обаче са му предложили добри условия.

Ето какво споделя накратко за избора на Къмбърбач президентът на Marvel Studios и продуцент на филма Кевин Файги:

Историята на Стивън Стрейндж изисква актьор, способен на голяма искреност и дълбочина. През 2016 Бенедикт ще покаже на публиката защо доктор Стрейндж е толкова уникален и привлекателен образ.

Ние няма какво да добавим – без съмнение Бенедикт Къмбърбач е един от най-добрите актьори, работещи в момента, и гарантирано ще се справи с ролята, повече от подобаващо. Ако филмът се получи толкова добър, колкото твърди Файги – а той му е отколешен „passion” проект и сме сигурни, че бачка здраво по него – Къмбърбач ще се окаже едновременно черешката на тортата и гръбнакът, върху който се крепи всичко, подобно на Робърт Дауни-син и „Железният човек”.

Разбира се, важно е и какво ще направи режисьорът Скот Дериксън, който, за съжаление, последно ни разочарова с „Deliver Us from Evil”. Ако може да се вярва на Файги, Дериксън не само ще се справи, но и (цитираме по памет) „ще създаде визия, която не само не сме виждали в нито един филм на Marvel до момента, но и въобще, в който и да е филм”.

Ще я видим таз работа.

До момента знаем, че „Doctor Strange” ще бъде по сценарий на Джон Спейтс и ще „отвори ново кътче във филмовата вселена, с което Marvel ще влезе в света на паралелните измерения.” Във филма Стрейндж претърпява инцидент, в който губи ръцете си, и това води до „обучението му при Древните, което му позволява да проникне в света на свръхестественото. А в този свят, свръхестественото включва всичко от квантовата механика до струнната теория.”.

Премиерата на филма е 4 ноември 2016, а дотогава ни очаквайте с всякакви тематични ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments