Макар самият Оливие Асаяс да не представя нова творба в Кан тази година, той е известен „фестивален” режисьор, любимец на селекционните комисии и е съвсем естествено именно в месеца на най-престижния филмов форум да се появи новина за следващ негов проект. Да не забравяме, че тази година в журито е включена Кристен Стюарт, която участваше в два от последните филми на Асаяс, представени с доста добри отзиви (и награди) в Кан – „Personal Shopper” и „Облаците на Силс Мария”.

Асаяс планира да работи отново с Едгар Рамирес, с когото има опит от поредицата „Carlos”, посветена на революционера от Венецуела Карлос Чакала, спечелила одобрението на публика и критика, както и доста награди. Новият проект се нарича „Wasp Networkи се очаква в него да се включи и Педро Паскал, когото зрителите в цял свят добре познават от „Игра на тронове”, а също и от „Kingsman: Златният кръг”. „Wasp Network” е по сценарий, в основата на който е книгата на световноизвестния бразилски автор Фернандо Мораиш „The Last Soldiers of the Cold War”, а сюжетът се фокусира върху истинската история на кубински шпиони, изпратени от правителството на островната държава със задача да се внедрят под прикритие в терористична мрежа, базирана във Флорида, която систематично бомбардира хотели и обстрелва бреговете на Куба. Шпионите трябва да влязат толкова навътре в организацията, че да успеят да саботират нейните цели.

Ще очакваме трилър, но и детайлна картина на наследството от Студената война, като не забравяме, че действието се развива сравнително близо до съвремието ни – 90-те години на ХХ век. Макар да няма официална информация в кои роли ще се появят Рамирес и Паскал, можем да заложим (почти на сигурно), че именно те двамата ще бъдат въпросните шпиони.

Историята звучи обещаващо, основният актьорски екип е солиден, режисьорът е опитен майстор, чиито филми не остават никого безразличен – налице са всички необходими елементи да се получи вдъхновяващ и интересен проект и ние със сигурност ще следим новините около него с любопитство, в очакване на още подробности. Продуценти са CG Cinema, както и компанията, отговорна за „Призови ме с твоето име” – RT Features. Да видим какво ще се случи с предлагането на проекта на вниманието на международните сейлс-агенти в Кан – от финансирането и развитието му зависи и евентуалната премиерна дата, но бихме могли да прогнозираме премиера именно на фестивала през… 2020 или 2021 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *