Boy Erased

В началото на лятото ви информирахме бегло за амбицията на Джоуел Еджъртън да режисира адаптираните от самия него мемоари на американеца Геръд Конли и само няколко месеца по-късно вече сме длъжни да се отчетем с масивен ъпдейт светкавичното развитие на проекта.

Базиран изцяло върху едноименната книга на Конли, „Boy Erased” разказва coming-of-age историята на 19-годишно момче от Арканзас, разкриващо хомосексуалността си пред своите родителите. Бащата, баптистки пастор, го поставя в неловката ситуация да избира – или да посещава „терапия”, заела с „лекуване” на хомосексуалното привличане, или да изгуби семейството, приятелите и религията си.

Тук трябва да отчетем много любопитната подробност свързана с фигурата на Геръд Конли е, че книгата си „Boy Erased” той пише в България, където от 2013 година преподава английски език и литература в Американският Колеж в София. Детайли около дейността на писателя в България и интервю с него можете да намерите тук.

Очевидно Еджъртън много присърце е взел проекта си, защото за нула време е успял да ангажира спряганите през пролетта Ръсел Кроу и Никол Кидман (за първи път заедно на екран) в ролите съответно на бащата-пастор Маршал Конли и неговата съпруга Нанси, докато в ролята на самия Джерард Конли ще влезе Лукас Хеджис, познат с великолепното си (номинирано за Оскар) изпълнение в „Манчестър край морето“. Еджъртън очаквано ще запази крехката традиция да се появява пред камерата в режисираните от него проекти и тук ще имаме възможността да го видим в ролята на Виктор Сайкс – човекът, ръководещ терапевтичната програма за „лечение” на хомосексуалисти.

boy-erased-focus-features-diritti-per-film-joel-edgerton-v3-296539-iloveimg-resized
Много интересен е изборът на Еджъртън и за някои от поддържащите роли, защото макар и все още да не сме наясно с естеството на техните образи, кастингът се допълва от детето-чудо Ксавие Долан, ексцентричният басист на „Ред Хот Чили Пепърс“ Майкъл Балзари – Флий и включения в класацията на Time за „Най-влиятелни тийнеджъри” Трой Сиван (който честно казано ни е напълно непознат). Допълнителна радост за нас е, че с музиката ще се заеме китаристът на Radiohead Джони Грийнууд (чиято работа скоро ще чуем във „Phantom Thread” на Пол Томас Андерсън).

_flea_xavier_dolan_and_troye_sivan_-_split_-_getty_-_h_2017

Снимките на „Boy Erased” са започнали на 8 септември в Атланта, Джорджия, а от случайно попаднал ни туит на самия Конли разбираме, че са приключили 39 дни по-късно.

Режисьор на „Boy Erased” е Джоуел Еджъртън, а в ролите освен самият него, ще видим още Ръсел Кроу, Никол Кидман, Лукас Хеджис, Шери Джоунс, Ксавие Долан, Майкъл Балзари, Трой Сиван и др.

Премиерата на филма е предвидена за 28 септември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *