Спайдермен

Само преди няколко дни си спомнихме поговорката, че една дата новина не прави. И изведнъж (а после някой да каже, че нямало съвпадения!) – студията започнаха да се надпреварват с обявяване на проекто-премиерни дати. Вече с чиста съвест ви споделяме светлите планове на Sony, които още преди да излезе дълго чакания “The Amazing Spider-Man” са определили дата за… продължението му! На 2 май 2014 година ще имаме удоволствието да видим отново (бъдеще време в бъдещето) Андрю Гарфийлд и Ема Стоун, които предстои да дебютират в ролите на Питър Паркър и Гуен Стейси на 3 юли 2012 година. И това ако не е свръх-увереност в успеха, граничеща с арогантност! Продължението на новия старт за „паячето” дори не е планирано като снимки и бюджет, ама важното е, че си има премиерна дата. Дай Боже всекиму!

***

Оказа се, че и Lionsgate имат безрезервна вяра в публиката – много преди премиерата на „Игрите на глада” (23 март 2012), радостта от чиито постер споделихме с вас, студиото обяви датата, в която ще се появи на екран втората част от поредицата романи/съответно и филми “Catching Fire” (или „Възпламеняване”) – и това е 22 ноември 2013. Бихме си поиграли на предположения – студиото знае, че поредицата на Сюзън Колинс има верни почитатели и разчита на тях, както и на доказаната пристрастеност на западната култура към всякакъв вид сюжети, които комбинират реалити и фентъзи елементи. Плюс жестокост – закъде без нея?! Няма лошо и ха на бас, че всички ще ги гледаме?! Докато дойде месец март, ще ъп-дейтваме информацията за поредицата, като днес правим това с още две снимки – отново на Дженифър Лорънс в ролята на Катнис и на Джош Хъчърсън като Пийта (спецове твърдят, че момчето просто не става за тази роля, но очакваме да оформим лично мнение по темата).

“„Игрите на глада” - Сюзън Колинс

„Игрите на глада” - Джош Хъчърсън

Ето и кратък синопсис на “Catching Fire”:

Напук на всички очаквания, Катнис Евърдийн е спечелила годишните Игри на глада заедно с момчето от своя Окръг 12, Пийта Меларк. Но победата е извоювана с открито неподчинение на безпощадните правила. Катнис и Пийта би трябвало да са щастливи – осигурили са за своите близки сигурен живот и прехрана. За ужас на двамата победители, слуховете за брожение сред поданиците на държавата Панем стават все по-настоятелни и се оказва, че именно Катнис и Пийта са символите на бунта срещу управниците. Центърът се разгневява – и жадува отмъщение.

***
И още няколко информационни щрихи към бъдещето на премиерните дати:

* Тейлър Хакфорд има яснота по финализирането на най-новия си филм и се очаква “Parker” да излезе на екран на 12 октомври 2012. В ролите, освен Джейсън Стейтъм, ще видим Дженифър Лопес, Клифтън Колинс-джуниър, Майкъл Чиклис и големия Ник Нолти.

Хенри Селик

* Хенри Селик (режисирал един от най-любимите ни филми на всички времена „Кошмари преди Коледа”) работи по нов анимационен проект, написан от Майк Джоунс, който се очаква да бъде готов на 4 октомври 2013. Знае се, че това ще е страшничка история за деца, но остава отворен въпроса дали това ще е първият филм “Shademaker” на новото анимационно студио със същото име – Shademaker Productions.

***
Marvel все още не разкриват докрай плановете си след проекто-датата 3 май 2013, когато се очаква да излезе на екран „Железният човек 3” (повече детайли около напускането на Джон Фавро и привличането на Шейн Блек за режисьор ). „Тор 2” ще се появи на 26 юли 2013, като е много вероятно на режисьорското столче да седне добрият телевизионен спец Брайън Кърк.

Disney обявиха, че през 2014 година се предвижда да излязат още два Marvel-филма. Спомената е датата 27 юни, като много вероятно е тогава да видим продължението на „Капитан Америка” или на “The Avengers”. Относно другата дата 16 май, възможно е за тогава да се готвят “Doctor Strange”, “Ant-Man” на Едгар Райт и Джо Корниш или пък “Runaways”? Да не забравяме, че се работи и върху „спин-офф” проекти с „отмъстителните” герои, които все още не са се сдобили със самостоятелни филми…

Pixar също подхождат с тайнственост към разкриване на бъдещите си планове. След като през юни 2013 ще излезе “Monsters University” (предисторията на „Таласъми ООД”), а за 27 ноември 2013 година вероятно е предвиден новият проект на Пит Доктър, то тогава какво да очакваме на 30 май 2014? Да се надяваме, че студиото скоро ще се умори да си играе на котка и мишка с феновете – и ще отпусне повече инфо. Като за „гийкове” на тема кино!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *