Ясно и безспорно е, че всеки следващ филм на Пол Томас Андерсън съвсем очаквано се превръща в кинематографично явление – още повече когато в него участва уникалният Даниел Дей-Луис. Отдавна споменаваме за техния най-нов съвместен проект, а ето че два месеца преди премиерата имаме удоволствието да ви представим и първия трейлър на „Phantom Thread.

Обърнете внимание на диалога между героите на драматичната любовна история – прехвърчащите реплики напомнят джаз-изпълнение, в което различните инструменти умело си подават темата и даряват с наслада публиката… Прекрасно е, че в ХХI век има хора от света на киното, които ни поднасят уникални истории, създадени по съвършените правила на техните собствени сърдечни ритми, без компромиси към публика или очаквания на компании – точно заради такива моменти сме благодарни на съдбата, че (все пак) живеем в интересни времена!

Знаем вече, че тази роля ще бъде последната поява на Даниел Дей-Луис във филм – и от това ни болят сърцата, но това е решението на титаничния актьор. Той поема една от главните роля на тази особена любовна история – на прочутия моден дизайнер в Лондон през 50-те години на ХХ век Рейнолдс Удкок, който внезапно открива своята муза в образа на Алма – девойка, заради която се оказва готов да направи всичко. Удкок, заедно със сестра си Сирил, са в центъра на британската модна сцена непосредствено след възстановяването на Европа от ужаса на Втората световна война. Те обличат кралски особи, филмови звезди, прочути наследници, девойки, официално представяни в обществото, както и уважавани дами с отличителния стил на „The House of Woodcock”. Много жени се появяват и изчезват в живота на заклетия ерген, осигуряват му вдъхновение и удовлетворение, докато в един момент той не попада на млада дама с характер. Алма бързо завладява ума, въображението и живота му като негова муза и любовница. Винаги контролиран и добре планиран, изведнъж неговият живот се оказва променен до неузнаваемост от любовта…

С най-новия си филм Пол Томас Андерсън рисува озарен от светлина портрет на един творец и жената, която вдъхновява и изпълва неговия свят. „Phantom Thread” е осмият филм на Андерсън и втората му съвместна работа с Даниел Дей-Луис. Ролята на вдъхновяващата любима е поверена на младата Вики Крипс („Colonia”, „A Most Wanted Man”), а като сестрата на Удкок ще видим Лесли Манвил („Another Year”, „River”). Кристално ясно е за всички, че с огромно нетърпение ще се опитаме да дочакаме този филм на голям екран у нас. И като се има предвид, че точно този режисьор не е много склонен да споделя подробности около творческия процес и видео-тийзъри, стискаме палци да не си останем само с този трейлър до премиерата…

Focus Features ще разпространяват драматичната любовна история на кино, а в световен мащаб това ще стане от 25 декември 2017.

Phantom Thread

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Определено есента ще компенсира по-слабите предни три сезона от 2017-та 🙂

  2. Да питам, ако някой знае – филмът ще бъде ли показван на голям екран у нас?