Отразяваме абсолютно всичко, което излиза като рекламен материал покрай „Blade Runner 2049” на Дени Вилньов. Последно разбрахме подробности около времетраенето на филма и видяхме кратък филм с Джаред Лето, който хвърли светлина върху предисторията. Понякога виждаме и неща, които сме искали да запазим за самия филм, но ентусиазмът ни е твърде голям, за да практикуваме въздържание. В случая става въпрос за първия клип от филма, който ви предлагаме да видите, след като си припомните официалния синопсис:

Тридесет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните тридесет години…

Вижте клипа:

Странно е, че от студиото са преценили да ни покажат именно най-притеснителния елемент от филма, а именно зоните със социално онеправдани. Хич не ни се искаше точно този филм да бъде обвързан с политическия zeitgeist, поне не по толкова очевиден начин. В друга реклама се споменаваше за стена, която отделя прослойките. Още тогава предположихме, че ще видим някакъв вид андроидни бежанци, които героят на Гослинг ще спасява. Струва ни се ужасно елементарно и силно се надяваме притесненията ни да не се сбъднат. Отделно в клипа Лени Джеймс сякаш доста преиграва.

Иначе визуално сцената е чук. Харесват ни цветовете и осветлението и в никакъв случай не бихме искали да звучим скептични по отношение на филма. Имаме доверие в Дени Вилньов и екипа му. „Blade Runner 2049” е най-чаканият филм тази година. Просто сме внимателни да не се хайпнем твърде много, което след това да доведе до разочароващи резултати. С наближаването на премиерата най-вероятно ще се появят още куп рекламни материали, които ще отразим прилежно, макар че ни се иска да спрем да гледаме каквито и да са клипове от самия филм.

В случая обаче добавяме една нова телевизионна реклама, която сме изпуснали:

Повече по темата можете да прочетете в новините ни до момента.

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов, а по сценария са се трудили Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Оператор е великият Роджър Дийкинс. Ролите са разпределени между Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Баркхад Абди, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис и Джарет Лето.

Премиерата на филма е 6 октомври 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Lucky you. Останах стъписан – след трейлърите и мини-филма, това е като стъпка назад във всяко едно отношение. Надявам се да е някакъв заблуден workprint, или пък въобще да не присъства във финалната версия.

  1. Като пубер, много се кефех, като почнаха да пускат трейлъри, преди прожекциите на филмите.
    Сега ми липсва онова време, когато влизахме в киносалнона, само заради заглавието, актьорите и очакванията.