Един мрачен комедиен трилър е режисьорският дебют на Е.Л. Катц, познат като сценарист и продуцент на нискобюджетни авантюри като „Home Sick”, „Pop Skull” и „Autopsy”. В случая „Cheap Thrills” е извървял почти едногодишен път по различни фентъзи фестивали, преди да се появи на екран в Щатите. Вижте за каква драматичност иде реч.

http://vimeo.com/82014664

Почитателите на този особен разказвачески жанр („Две димящи дула” и „Гепи” са ни сред любимите „стилово-определящи” творби, обаче са направени с повече… гъдел!) твърдят, че „Cheap Thrills” бил много добър, както и че главните герои на Пат Хийли и Итън Ъмбри се справят много добре с „дисекцията” на историята.  Двамата са неудачници, които са виждали и по-добри времена, срещат друга двойка – Дейвид Кекнер и Сара Пакстън, която им предлага да спечелят привлекателно количество кинти, ако посмеят да изпълнят… разни предизвикателства.

Видяхте, че нещата загрубяват, а защо всъщност трейлърът има „червено” предупреждение – така и не става ясно, може би заради езика и насилието? ‘Щото сме свикнали да виждаме много по-„страшни” неща при подобно ограничение… И пак да кажем – по трейлър изглежда така, сякаш Катц и неговото поколение са склонни да преоткриват британския черен хумор в стил Гай Ричи чрез лични експерименти и с недостиг на находчиви решения.

Drafthouse Films са се заели с разпространението на филма на Е.Л. Катц, който ще се появи в ограничен брой Щатски киносалони на 21 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *