Няма грам колебание по въпроса дали „То” се превърна в едно от събитията на миналата година – отговорът е безапелационно „да”, независимо от заряда, с който се натоварва това твърдение. Имаш иконичен автор, имаш дързостта да направиш нов прочит на една от най-популярните му творби – колелото беше задвижено. Всеобщото признание, въпреки (известното) възмущение от страна на хард-кор-феновете на предишната, „оригинална” адаптация, е че Андрес Мушети и Бил Скарсгаард в ролята на прочутия Пениуйз са се справили с предизвикателството. Но както знаем, „То” беше само „Част I” и сега е време за подробности около продължението.

Очаква се снимките да стартират след няколко месеца – през юли, като продуцент отново ще бъдат Дан Лин и Рой Лий, който споделя, че „сценарият все още се финализира и се търсят конкретните локации.” Най-вероятно „Дери, Мейн” ще се позиционира около любимия за множество филмови продукции Торонто. Продукцията, заснета за 35 милиона, приключи историята по средата на обичания роман на „краля” Кинг и настана време за продължението с порасналите вече деца, трийсетина години по-късно, които отново ще бъдат преследвани от злото… Знаем, че в ролята на Бевърли Марш ще влезе любимата ни Джесика Частейн, но още по-голямо удоволствие изпитахме от новината на The Hollywood Reporter, че към актьорския екип се присъединяват изключителният Джеймс Макавой (помните ли безбройните му лица в „На парчета”?) и Бил Хейдър.

Очаква се Макавой да поеме ролята на порасналия Бил Денброу, превърнал се в прочут автор на хорър истории, а Хейдър ще бъде Ричи Тозиър, известен DJ. Дали професиите „по автор” ще бъдат запазени в предстоящата екранизация – тепърва предстои да разберем, но кастингът определено е перфектен! Бил Хейдър е наистина страхотен избор и сме сто хиляди проценти сигурни, че ще „закове” ролята именно така, както си я представя най-фенското въображение. А и не бива да забравяме, че освен сътрудничеството между Частейн и Мушети в „Mama”, което не е за пренебрегване, Джеймс Макавой и Частейн се познават доста добре от съвместната им работа, особено по „Disappearance of Eleanor Rigby” (доста подценения експериментален психологически разказ на Нед Бенсън).

Излишно е да изпълваме страницата със суперлативи за актьорските способности на познати и любими творци, които винаги изненадват с нещо предизвикателно и различно в представянето на всяка следваща рола – просто ще очакваме появата им във втората част на „То” с малко по-нескрито нетърпение. Продължението, разбира се, ще бъде режисирано от Андрес Мушети по сценарий на Гари Дауберман. Изпълнителни продуценти на филма са Сет Греъм-Смит и Дейвид Катценбърг.

Премиерната дата на „То: Част II” е 6 септември 2019 година. Очакваме с нетърпение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Шон Бийн е малко дърт вече, но щеше да е як Стенли Юрис… предвид съдбата на героя 😀