Групичката на Франко пак влиза в действие – знаехме, че Джеймс се е заел с режисирането на „The Disaster Artist”, но сега за първи път виждаме тийзър-трейлър от подготвяната история, по истински случай, за заснемането на прочутия „The Room” на Томи Уисо, който придобива култов статус като най-лошия филм, правен някога. Вече е прожектирана работна версия на бъдещата история на Джеймс Франко и компания на фестивала SXSW и е получила положителни отзиви, някои даже я наричат „прекрасен, завършен филм, който е едно от най-добрите постижения на Франко – състрадателна и много забавна история”, което означава, че може би все пак сатиричният поглед ще става за… гледане?

Сценарият на „The Disaster Artist” е написан от Скот Нюстадер и Майкъл Х. Уебър („(500) Days of Summer), режисьор е Джеймс Франко, който е запазил главната роля на отчайващия Томи за себе си и за целта се е сдобил с прекомерно дълга кичара, а в останалите роли са братчето Дейв Франко, старите приятели Сет Роугън, Зак Ефрън и още Алисън Бри, Джош Хътчерсън, Джаки Уийвър, Ари Грейнър, Джейсън Мандзукас и др. Любопитен факт е, че Джеймс Франко до такава степен се е бил вживял в ролята си на шантавия Уизоу, че по време на работата на терен е използвал тембъра и акцента на своя герой дори и извън кадрите, докато е режисирал дружките си – how weird is that?

Ето какво гласи официалният синопсис:

The Disaster Artist” е направен в чест на радостта и лудостта от създаването на филми и проследява шантавите приключения на ексцентричния кинаджия Томи Уизоу и неговия най-добър приятел, актьора Грег Сестеро. Двамата неподлежащи на описание аутсайдери се местят в Лос Анджелис и се опитват да реализират холивудската мечта, като решават да направят техен си, собствен пълнометражен филм. Оказва се обаче, че начинанието им се превръща в непредвидима и нелепо-забавна, незабравима продукция. А резултатът е един от най-прочутите със своята негледаемост, странен и култово-лош филм на всички времена – „The Room”.

плакат

А24 смятат да разпространяват „The Disaster Artist” в ограничен показ от 1 декември, и явно се надяват нещата с публиката да потръгнат, защото са планирали от следващата седмица – 8 декември, да пуснат филма във всички киносалони. Искате ли да се обзаложим колко време ще остане на екран?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Както UZUMAKI каза някъде наскоро, повечето филми на Франко са недоклатени и фактът е учудващо подходящ за тоя проект 😀

  2. Кефи ме обаче, че Зак Ефрън се е простил с илюзиите си, че става за сериозен актьор и смело се впуска във киноолигофрениите на тая тайфа дебили 😀

    1. Aбе разбирам го Гогото. Объркал се е, но той кой не би – Дейв Франко е приблизително също толкова неприятен, колкото Зак Ефрон.

    2. Дейв Франко че дразни – дразни, ама и Ефрън си е вътре във филма (в тоя конкретния и генерално)

  3. Олигофрения, олигофрения, но филмът според мен ще събере някоя и друга номинация за Оскар (а защо и да не спечели нещо), още повече, че зад проекта като разпространител стои A24 😀