джон лий ханкок
Джон Лий Ханкок

Година и половина по-късно идеята Уди Харелсън и Кевин Костнър да нахлупят шапките на хората на закона, които слагат край на познатата и обичана романтична история на Бони и Клайд, вече е реалност. Когато Netflix поемат проект, те се стремят да го реализират без да се помайват, защото публиката (особено когато се наслаждава на домашен уют) става доста претенциозна и очаква сериозно количество ново, оригинално съдържание.

Подготвяният от стрийминг-компанията филм „The Highwaymen” е по проект, наследен от Робърт Редфорд и Пол Нюман, и в основата му е историята на бившите тексаски рейнджъри, които използват старомодни – и очевидно ефективни – методи да проследят и ликвидират легендарните престъпни любовници.

уди харлсън и кевин костнър

Надали някой се е замислял чии са куршумите, които правят на решето колата на Бони и Клайд – особено пък след епохалния филм на Артър Пен от 1967 година и великолепните изпълнения на Фей Дънауей и Уорън Бийти. Няма съмнение обаче, че ако култовият дует Нюман-Редфорд беше реализирал преди години идеята си да разкаже историята на ченгетата – те вече щяха да са „закачили” от звездния статус на актьорите и да се радват на завидна популярност. С тази задача сега се заемат сериозно Харелсън и Костнър, режисирани от Джон Лий Ханкок („Saving Mr. Banks”). Той е отговорен и за сценария, като е преработил сътвореното от Джон Фуско („The Babe”, „Young Guns”).

Ето какво гласи официалният синопсис:

Престъпниците създават новините. Хората на закона правят история. „The Highwaymen” на режисьора Джон Лий Ханкок („The Blind Side”) проследява неразказаната истинска история на легендарните детективи, които залавят Бони и Клайд. Когато пълната мощ на ФБР и най-новите технологии се оказват неспособни да проследят най-прочутите престъпници на Америка, двамата бивши тексаски рейнджъри – Франк Хамър (минал през 100 престрелки и убил 53 души) и Мани Голт (Кевин Костнър и Уди Харелсън) разчитат на опита и на инстинктите си, за да сложат край престъпленията.

Не е ясно кой от актьорите в коя точно роля ще влезе, но и двамата изглеждат супер-достоверно на първата официална снимка от продукцията. А на нас ни е доста любопитно кои млади дарования ще са толкова дръзки и/или неразумни да влязат в ролите на антагонистите (в случая) Бони Паркър и Клайд Бароу…

Очаква се „The Highwaymen” да се появи в стрийминг-платформата Netflix на 29 март 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *