Въпреки (както чуваме) страхотния завършек на „The Leftovers”, Деймън Линделоф продължава да бъде изключително противоречива личност, особено във фен средите, най-вече заради подписа си под проблематични произведения като „Каубои и извънземни”, „Прометей”, „Пропадане в мрака”, „Утреландия” и телевизионния феномен „Lost”. По тази причина вероятно доста хора ще се впрегнат, че именно той ще застане начело на разработвания от HBO сериал по „Watchmen” на Алън Мур.

THR и Variety съобщават, ще след като „разговорите” със Зак Снайдър за създаването на сериализирана версия на „Watchmen” не доведоха до никакво развитие (чудим се дали личните му проблеми не са сложили окончателния край), HBO са решили да потърсят друг вариант за шоурънър. Те са се спрели на Деймън Линделоф, който е открит фен на феноменалния и революционен комикс на Мур и често го цитира като вдъхновение:

От ретроспекциите, през нелинерания поток на разказа, до имащите сериозни недостатъци герои, това са все елементи, които се опитвам да сложа във всичко, което пиша.

В информацията се казва, че проектът е в още много ранен етап на развитие и нищо не е сигурно, но идеята е Линделоф да започне на чисто и да представи своята собствена визия, вместо да работи по тази на Снайдър или нечия друга.

Както многократно сме заявявали, ние сме огромни фенове както на „Watchmen” на Алън Мур, така и на филмовата версия на Зак Снайдър от 2009 г., но въпреки това нямаме нищо против идеята за сериал (включително и анимационен, като този разработван от Warner Bros. Animation). Даже смятаме, че може да се получи нещо наистина страхотно, предвид финансовите възможности на HBO и като цяло отличните неща, които се случват в телевизията в днешно време.

Ще продължаваме да следим развитието на проекта, както и този за анимационната версия, и ще се включваме с по-важните новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Ако стриктно се придържа към сорса и не си доизмисля глупости, аз съм „за“ 🙂

  2. Аз просто ще си чета „графичната новела“ – бла пощурява като чуе тая глупост :))))

  3. Прилагателното „графичен“, колкото и да е малоумно, вече до такава степен се е наложило, че даже аз започнах да го ползвам. 🙂 За грешния превод на думата „novel“, което значи „роман“, а не „новела“, няма никакво извинение обаче.

  4. Тоя хакер не трябва да му дават да работи повече. След скандала с Lost и множеството дупки в сюжетите на другите филми, в които е участвал, особено кратерите, които направи в Прометей – не трябва да му дават да припарва до сценарий.

    П.С.
    Към операционната: Защо не пускате новината на деня – Карнидж ще е злодея във „Венъм“. 🙂
    http://screenrant.com/venom-movie-carnage-villain/