Ефектът от COVID-19 се усеща все по-силно във всички сфери на живота и като останалите индустрии на планетата, филмовата също се „задъхва“ сериозно – затварят се киносалони и десетки премиери и събития се отлагат за неопределено време. Като хора, обожаващи киното, работещи в тази индустрия и списващи тематичен сайт, няма как тези събития да не ни се отразяват и на нас и честно казано (поне тази сутрин), нямаме особено настроение за писане и отразяване на новини.

Трудно е, но пък ако вземем да се тръшкаме и да абдикираме, няма да помогнем на никого, най-малкото на себе си, затова гледаме да сме спокойни и доколкото можем да продължим да правим любимото си нещо. Днес сме избрали да не гоним актуалност, а да заложим на по-приятни неща. А едно от тях е новият трейлър на предстоящия филм на Pixar и Disney „За душата” („Soul”), който ни допада адски много.

Ако не сте чели предишните ни новини за филма и не знаете за какво става дума, чудесно, вижте трейлъра, който ще ви каже всичко, което ви е необходимо да знаете.

За душата” изглежда като филм, който ще ни напълни душата. Откриваме всички елементи, които правят Pixar толкова специални. Разбира се, не винаги им се получава, но в случая нямаме особени съмнения и основната причина, освен видяното в трейлъра, е името на режисьора Пийт Доктър, който е отговорен за два от най-любимите ни филма на студиото – „В небето“ и „Отвътре, навън“. И просто да отбележим, че последният филм на Pixar „Напред“ имаше доста клишенца, но пак успя да ни докосне на финала, така че това е най-малкото, което очакваме от „За душата”. Стискаме палци всичко да е наред и да го видим по график.

Вижте официалния синопсис и два постера.

Джо Гарднър е учител по музика в средно училище, който има дългогодишна мечта да свири джаз музика на сцена. Един ден той най-накрая получава този шанс, след като впечатлява група джаз музиканти по време на отворени врати в популярен клуб. Вследствие на инцидент обаче, душата на Джо е разделена от тялото му и пренесена до „Семинар за душата“ – център, в който душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете. За да се върне на Земята, преди да е станало твърде късно, Джо трябва да работи заедно с другите души, които се обучават. Сред тях е и 22 – душа, която след години, прекарани в капана на „Семинар за душата“, е развила доста мрачни възгледи за живота.

soul_ver2_xlg плакат

Режисьори на „За душата” („Soul”) са двукратният носител на „Оскар“ Пийт Доктър („В небето“ и „Отвътре, навън“) и Кемп Пауърс, а продуцент е номинираната за „Оскар“ Дейна Мъри („Lou“). В оригинал ролите озвучават Джейми Фокс, Тина Фей, Джон Ратценбергер, Амир Халиб Томпсън, Давийд Дигс, Филисия Рашад и др.

Премиерата засега е предвидена за 19 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. след като свърши истерията с вируса, ела гледай Холивуд колко филми ще избълва по темата….

    1. Отсега виждам как ще дадат зелена светлина на драма покрай вируса с Том Ханкс в главната роля и ще е по действителен случай. В последствие ще вземе 6 Оскара и 12 номинации. Само стой и гледай!

  2. Ox, това „засега“ относно премиерата е много симпатична вметка 😀