ак Снайдър и съпругата му Дебора
Зак Снайдър и съпругата му Дебора

Дори в големите кинокомпании, колкото и да са се потопили в корпоративното съзнание и да пренебрегват „суетата на обикновените, житейски проблеми”, очевидно и там работят хора. Warner Bros. са предложили на Зак Снайдър и съпругата му Дебора, която е продуцент на филмите от вселената DC, да отложат премиерната дата на следващия филм от комиксовия свят – „Justice League”. Филмът в момента е във фаза постпродукция и е необходимо през лятото да се презаснемат някои детайли, но заради лична трагедия, която сполетява семейство Снайдър през март – дъщеря им се самоубива, режисьорът и съпругата му се оттеглят от последната фаза на работа по филма. Зак Снайдър е имал намерение да потърси утеха в непрестанни творчески ангажименти, но очевидно финалното – и най-правилно решение е да прекара известно време със семейството си…

За да не се налага промяна в премиерните планове на поредицата от предвидени филми, във финалната фаза отговорността ще бъде прехвърлена върху Джос Уидън. Всички много харесват работата му по „Отмъстителите” и съвсем наскоро той се ангажира да напише и режисира за DCEU „Batgirl”, така че решението е повече от подходящо и супер колегиално. Ето какво споделя Зайк Снайдър пред THR:

„Бях убеден, че правилното решение е да се заровя в работата и да потърся катарзис в нещата, които върша, да се опитам да се справя с трагедията. Всичко, което се изисква от мен, е доста интензивно, работата е напрегната и ангажира цялото ти същество. Но през последните два месеца аз осъзнах… всъщност си дадох сметка, че е необходимо да изоставя работата по този филм и да отделя време за семейството си, да бъда заедно с децата си, които имат нужда от мен. Всички те преживяват трудно тази трагедия. Аз също…”

Съпрузите Снайдър категорично отказват да се съгласят с предложението за промяна на премиерната дата на „Justice League”, още повече Джос Уидън така или иначе вече е бил ангажиран да помага в допълнителните снимки през лятото – след като Снайдър е прожектирал суровия монтаж на филма, Уидън се е наел да напише няколко сцени. Тоби Емерих, президентът на Warner Bros. допълва, че идеята за тази приятелска помощ е да се изработи до самия финал визията на Снайдър, без да се променя нищо концептуално.

„Вярвам, че въпреки тази трагедия, филмът, който ще видим, ще бъде наистина страхотен!”, добавя Емерих.

Прекрасно е, че Warner Bros. и Уидън ще направят всичко възможно, за да се излезе по най-приятелския, деликатен и в същото време професионален начин от тази непредвидена и изключително тежка ситуация. Самият Снайдър твърди, че не е искал да споделя личните си проблеми в публичното пространство.

„Мислех, че всичко може да си остане в семейството, това е много личен момент – нужно е сами да се справим със скръбта. Но когато стана ясно, че ми се налага да се оттегля от работния процес, аз бях сигурен, че ще плъзнат всякякви слухове в мрежата. Така е – неизбежно е… Вече не обръщам внимание на тези неща… Аз искам филмът да стане удивителен! Самият аз съм фен, но всичко рязко избледнява в сравнение с реалността. Зная, че феновете ще се притесняват за филма, но имам още седем деца, които се нуждаят от мен. Все пак това е само един филм – страхотен, но просто филм…”

Единственото правилно решение!
Премиерата на „Justice League” все още е на 17 ноември 2017.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Е, поне сме сигурни, че няма да се отрази зле на филма. Уидън е добър режисьор и ще е справи със проблемите около продукцията.

  2. Бахти, става ми зле за човечеца, отнесе толкова много незаслужен хейт последните години, а сега и това… 🙁

  3. А между другото забелязах една много кофти тенденция – почти всеки игрален DC филм с Батман в последните години е обвъразн със някое кофти събитие – самоубийстовото на Хийл Леджър покрай TDK, инцидента със масовата стрелба на премиерата на TDKR, кофти развода на Бен Афлек и последвалия му проблем със алкохола покрай BvS и сега тая гадория броени месеци преди премиерата на JL… Не знам защо, но ми изглежда като някоя супер черна и извратена игра на съдбата и взех да се притеснявам за здравето Maт Рийвс заради ангажимента му да режисира следващия филм за Батман
    http://d2csswqf447ug7.cloudfront.net/wp-content/uploads/sites/2/2013/04/Its-a-joke.gif

  4. Уидън може да изостри дислога и да добави известна „топлота“ между героите; Джос е добър в „човешкия“ аспект, за разлика от Снайдър, който е техничар.

    Очевиден, но дълбоко смислен ход. „Justice League“ остава най-нетърпеливо чакания филм от мен тази година.

    1. Адски шантаво се развиват нещата, но и за мен JL все такa e cpeд най-чаканите есенни премиери.