watchmen-operation1
Ще се завърне ли Комедиантът?

Тъй като любимият ни графичен роман е „Watchmen” на Алън Мур, няма как да не се вълнуваме, когато плъзне слух, че се готви нов поглед към историята. Доста харесваме филма на Зак Снайдър, но това не ни пречи да се оглеждаме за анимационна версия. За съжаление не останахме особено доволни от „Batman: The Killing Joke“ (откъс – тук) – адаптацията по другия шедьовър на Алън Мур, посветен на Черния рицар и неговия archenemy Жокера, но не чак толкова, че да ни изпълни със скептицизъм към един сходен проект.

Преди няколко дена научихме, че от Warner Bros. Animation готвят R-rated версия на „Watchmen”. Засега новината е по-скоро слух, който се разнася из фенски сайтове и все още нямаме официално потвърждение, но нещо ни кара да вярваме, че проектът ще се случи. От„Superman: Doomsday“ (2007) досега, DC дадоха на феновете доста анимационни филми. Някои добри, други не чак толкова, но със сигурност заслужаващи внимание. Повечето от тях спечелиха по-добри отзиви от игралните филми, така че не е чудно, че DC се ориентират към този формат. Припомняме ви, че преди две години се говореше за сериал, продуциран от HBO, който така и не се случи, но се надяваме сега пречките да са по-малко.

Звучи ни като отлична идея, която ще сработи добре. Може би оптимизмът ни донякъде е повлиян от един motion comic по романа, който беше пуснат през 2009 г. като бонус към филма на Снайдър. Гледайки го, имаме чувството, че анимационния сериал е на един хвърлей от реализация. Оставяме ви с първата част на въпросния motion comic и с надеждата скоро да ви зарадваме с потвърждение, че слуховете са истина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Принципно би бил „за“ такъв проект, ама… Вече имаме прекрасен пълнометражен филм по темата ( може ни най-любимия ми комиксов филм въобще ), имаме и motion comic, имаме и DC: Rebirth комиксовата арка… Просто е безмислено цялото начинание, при положение, че има толкова страхотни и стилни Elseworld истории, готови за адаптиране – Superman: Red Son, Kingdom Come, JLA: The Nail, JLA: Destiny и прочее, и прочее. JL: Gods and Monsters филма показа, че публиката е отворена към нетрадиционни и брутални R-рейтингови анимации извън обичайния DC канон и е редно да им се даде шанс, при положение, че имат вече готов материал.

  2. C yдоволствие бих го гледал, но и аз предпочитам неща, които не са били адаптирани досега, примерно „The Long Halloween“ и неговия sequel „Dark Victory“. Te ca cannon, но са доста dark & gritty, би им паснал R-rating.