За наше съжаление, в средата на миналия месец стана ясно, че чичко Ларс и най-новият му филм – свръх очакваният от нас „Nymphomaniac”, – няма да участва на тазгодишното издание на фестивала в Кан, не заради измисления и изсмукан от пръстите нацистки „скандал”, в който се забърка покрай пресконференцията на „Меланхолия” (и заради които беше обявен за персона нон грата), а просто защото филмът му все още не е готов. Което  означава, че ще трябва да почакаме малко повече, отколкото се надявахме, за да видим филма.

Разочарованието ни бе поразсеяно лекичко от първия официален постер на филма, който дебютира по време на изминалите празници (заради което и не ви го представихме навреме), и който, по нашето скромно мнение, е доста любопитен – прост, но изключително красноречив, особено разгледан в контекста на сюжета на филма, който разказва за „еротичното пробуждане на една жена, която открива своята сексуалност”.

„Nymphomaniac” на Триер - плакат

Forget about love! В това рекламно изречение се съдържа всичко, което очакваме от филма. Или поне от нецензурираната му версия.

Nymphomaniac” е леката и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Провокативни снимки, както и повече подробности за филма, може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments