Съвсем скоро, покрай чудесния „Hacksaw Ridge” на Мел Гибсън, обсъждахме как военните филми през последните години нямат много общо с тези отпреди две десетилетия и ето че днес получаваме още един обещаващ пример за така наречения modern warfare поджанр. Става въпрос за „The Wall” на Дъг Лаймън, за който така и не сме писали досега. Истината е, че дори не бяхме чували за проекта, което не е изненадващо, предвид натоварения график на продуктивния режисьор.

Вчера стана ясно, че Лаймън е заснел военен трилър в ограничено пространство. Историята проследява двама войника (в ролите Арън Тейлър-Джонсън и Джон Сена), хванати в капана на пустинята под мерника на иракски снайперист. Единствената им преграда е рушаща се тухлена стена. Вижте първия трейлър:

Изглежда доста добре. Поне що се отнася до съспенс и добре структуриран екшън. Няма да коментираме политическата конотация, сигурни сме, че ще има хора, които ще намерят за какво да мрънкат. Филмът ни изглежда интригуващ и със сигурност ще му хвърлим едно око.

Междувременно как да се сдържим да не ви припомним безбройните проекти на Дъг Лаймън, за които вече сме писали неведнъж. Те включват първия VR сериал „Invisible”, игралната версия на „Justice League Dark”, озаглавен „Dark Universe”, адаптацията по „Живият хаос” –книга първа на Патрик Нес от поредицата „Не пускай ножа”, сериалът „Impulse”, който се явява продължение на „Jumper”, „Unearthed” на Ейми Кауфман и на всичкото отгоре продължението на „На ръба на утрешния ден” с Том Круз.

Господ здраве да му дава и дано повечето се окажат стойностни филми.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Хем изглежда интересно, хем двамата актьори, които ще трябва да гледам през 95% от времето са ми такива „любимци“.