Докато работи по първия VR сериалInvisible”, Дъг Лаймън отделя време и на множество други проекти, с които ще се заеме в близкото бъдеще. Единият от тях е игралната версия на „Justice League Dark”, озаглавен „Dark Universe”, в който ще видим някои от култовите герои от комиксовата вселена на DC – Джон Константин, Мадам Ксанаду, Дедмен, Шейд и Затана. Отборът ще се бори срещу свръхестествените сили, заплашващи да разрушат света. В интервю с IGN режисьорът сподели въодушевлението си:

„Преди всичко обичам тези герои, обичам Warner Bros., обичам [продуцента] Скот Рудин и… разбирате ли, някой идва и те кани да дойдеш и да направиш неща, които са „необикновени”. Ако хората искат нещо обикновено, не идват при мен. Затова и работата по „Invisible” беше само за мен – защото как да си обикновен, когато дори няма съществуващи правила? И разбирате ли, когато Warner Bros. искат да обърнат комиксовия жанр с главата надолу, се обаждат на мен.”

Звучи ни адски превзето и няма да се вържем на всяка приказка, която чуем, преди да сме видели кадри от самия филм. За „Отряд самоубийци” също се говореше, че ще бъде ужасно „необикновен”, но не стана баш така. А позата на Лаймън, който се прави на едва ли не някакъв badass, по-скоро го кара да изглежда като студийна подметка. Особено предвид, че Гийермо дел Торо напусна проекта преди него. Ако искаха нещо наистина различно, щяха да си останат с него.

Джон Константин.
Джон Константин.

Припомняме ви, че Лаймън работи и по „Живият хаос” – адаптация по първата книга на Патрик Нес от поредицата „Не пускай ножа”. Във филма ще видим очарователната Дейзи Ридли, която започна да си уплътнява времето след „Междузвездни войни: Силата се пробужда”.

Отделно от това, Лаймън продуцира „Impulse” – сериал, който се явява продължение на „Jumper”. С продуцирането и разпространението ще се заемат YouTube Red. Историята ще се развива години след първия филм. Героите на Хейдън Кристенсен и Рейчъл Билсън имат дъщеря, която е наследилза способностите на баща си. Нямаме търпение… not.

Според Deadline от Cross Creek Pictures са закупили правата за „Unearthed” на Ейми Кауфман с идеята Лаймън да режисира. Предполагаме, че не са видели заетия му график. Книгата трябва да излезе догодина, като жанрово е определена като: Лара Крофт среща Индиана Джоунс… в космоса. Наистина не се опитваме да зучим песимистично, но до момента почти всички проекти на Лаймън ни изглеждат крайно невдъхновени.

На ръба на търпението.
На ръба на търпението.

Като последен ъпдейт добавяме важната информация, че вече се работи по продължението на „На ръба на утрешния ден”, който доста харесахме. Том Круз и Емили Блънт отново са на линия за ролите, а Кристофър МакКуори ще помага за сценария. Ето какво сподели Лаймън пред журналист на Collider:

„Това е единственото продължение, което обмислям да направя и това се дължи преди всичко на факта, че историята е изключителна – много по-добра от оригиналния филм, а аз обожавам оригиналния филм – и на второ място, това е продължение, което всъщност е предистория.”

Това си е голяма новина и веднага ни кара да се запитаме – дали действието ще се развива преди хронологията на филма или просто ще продължи от там, където стигнахме, при все че става въпрос за времеви loop. Предстои да разберем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „На ръба на утрешния ден” заслужава продължение.И доколкото си спомням, май свърши с леко отворен край

  2. Краят е единственото слабо нещо в „На ръба на утрешния ден“.

  3. Края е долнопробен направо…„На ръба на утрешния ден” имаше интересни моменти, но като цяло с тия лууп моменти с времето ми втръсна.Лаймън е добър режисьор, но леко издиша на моменти в проектите си. Единствено неговия „The Bourne Identity“ ставаше за нещо и в него имаще елементи на истинско европейско кино, а не американския стил на бомбастичните каскади и взривове. Гриинграс последствие комерсиализира поредицата и я прати по дяволите. В неговия „The Bourne Identity“ се усещаше съспенза на шпионския трилър, а не елементарен екшън. Като го гледах се сетих за шедьовъра на Бесон „Леон“. Въпреки, че The Bourne Ultimatum е моя фаворит от поредицата – пипнат доста добре.