Новият Питър Паркър/Spider-Man ще участва в бъдещата екранизация на „Живият хаос” („Chaos Walking”) по Патрик Нес, подготвяна от режисьора Дъг Лаймън („На ръба на утрешния ден”). Според The Hollywood Reporter младият Том Холанд е харесан за главната роля, а идеята на Lionsgate е да се започне работа по първия филм през 2017 година.

Припомняме отново официалния синопсис на трилогията, издадена у нас от Студио Арт Лайн:

Тод Хюит е последното момче в Прентистаун. Но град Прентистаун е необикновен град – там всеки може да чува мислите на другите като един непрекъснат, всеобхващащ, безспирен Шум. Няма лични мисли. Няма тайни. А дали? … Един месец преди рождения ден, който ще го направи мъж, Тод внезапно се натъква на място, на което цари пълна тишина. Което е невъзможно. Жителите на Прентистаун са го лъгали. И сега той трябва да бяга… Невероятно силна, вълнуваща и спираща дъха, „Живият Хаос” е история за непоколебимостта и опасните избори на израстването… Трите романа в поредицата са „Не пускай ножа”, „Въпросът и възражението” и „Чудовищата на войната”.

Към сюжета на първата част подсещаме за една важна подробност – избягал от града, Тод се натъква на странно и мълчаливо създание – момиче. Коя е тя? Защо не е загинала от заразата, подобно на всички жени в Новия свят? Тод трябва да забрави всичко, което знае за реалността, за да разбере кой всъщност е той самият… През август стана ясно, че младата Дейзи Ридли ще влезе в ролята на Виола Ийд – момичето, което впоследствие се превръща в един от главните герои на трилогията.

Следим този проект (почти) от началото му – още когато неповторимият Чарли Кауфман щеше да адаптира „Не пускай ножа”, а после и Робърт Земекис щеше да режисира. Годините си минават, да видим какво ще се случи този път и дали нещата ще потръгнат според стройния план на творческия екип, начело с Дъг Лаймън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *