В очакване на рисуваната версия „Justice League Dark”, която трябва да се появи към края на годината, Warner Bros. изненадват приятно с решението да поканят Дъг Лаймън („Самоличността  на Борн”, „Мистър и Мисис Смит”, „На ръба на утрешния ден”) начело на игралния проект, за който таяхме бледи надежди, че ще се върне обратно в ръцете на Гийермо дел Торо. За да се избегне объркване от страна на публиката, изборът на заглавие е паднал върху една от версиите на дел Торо – „Dark Universe”, както споделя Variety. Обръща се внимание и на факта, че Майкъл Гилио работи по сценария, като не е ясно каква част от написаното от Дел Торо ще бъде използвана, ако въобще бъде включена в окончателната версия. Прочутият Скот Рудин е в продуцентския екип, а Дел Торо вероятно ще се оттегли (според THR). Ясно е, че филмът е замислен като част от разширената вселена на DC – и може би е логично да се очакват всякакви връзки и препратки с „по-светлите” и по-добре познати герои, чиято „Justice League” очакваме догодина.

Преди да се посвети изцяло на Константин и останалите супер-силни герои, Лаймън официално се оттегли от „Gambit” на 20th Century Fox, но все пак има доста проекти в работна и подготвителна фаза и ще се наложи да разчисти място за този нов, важен ангажимент. Преди изборът да падне върху Лаймън, Warner Bros. са обсъждали опции за Феде Алварез („Evil Dead”), Аарон Кешалес и Навот Папушадо („Big Bad Wolves”), но е ясно, че са решили да предпочетат утвърдено име и доказани умения. За момента няма инфо за привлечени актьори (ако се изключат стари слухове за Колин Фарел като Джон Константин и Рон Пърлман като възможен Swamp Thing), но поне е ясно, че освен тях в бъдещия филм ще очакваме и Deadman, Zatanna, както и Etrigan the Demon.

Подредбата в DC-териториите за момента е следната – „Wonder Woman” я очакваме през следващото лято, „Justice League” са догодина през ноември, през 2018 следват „Aquaman” и „The Flash”, а междувременно може да се мисли (евентуално) и за „Suicide Squad 2”. Както наскоро бяха обявили и пордължение на „Човек от стомана”, вече става проблематично „вмъкването” на филми на добри премиерни дати. Запазени са две опции за неозаглавени филми на DC  – 5 октомври 2018 и 1 ноември 2019. За да си задържат всички – лоялни и потенциални – фенове, ще е добре Warner Bros. да побързат с „Dark Universe” и това със сигурност е ясно на компанията. Вероятно затова по проекта в момента се работи с пълна сила.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Едва ли някой ще може да замести пълноценно Дел Торо ,ама последния филм на тоя беше добър 🙂

 2. Според мен ще е грешка да ги свързват с останалата ДиСи вселена, да си направят силен, хорор филм.

  1. За сега да.А Марвел ве4е обединиха Отмъстителите и Пазителите 🙂

  2. Аз пък ще се изкефя да е част от вселената 🙂

  1. на мен ми хареса, ама съдейки по това, че сезон 2 няма да има, явно само бна мен е харесал.
   Но може би ще гостува пак в Ароу