Мартин Скорсезе не спира да ни бута към песимизъм с последните си изказвания. Наскоро режисьорът сподели, че не гледа много съвременно кино, защото образите са изгубили смисъл, а телевизията все още не се е превърнала в алтернатива. Ние обаче не сме изгубили вяра и продължаваме да откриваме смисъл и предизвикателства на Големия екран, като предстоящият „Silence” е сред събитията, които няма да пропуснем за нищо на света.

Вече видяхме първия трейлър, както и няколко нови снимки. Научихме и много подробности за самия филм от Адам Драйвър , който заедно с Андрю Гарфийлд има честта да се пренесе в 17 век и да изследва темата за кризата на вярата под режисурата на Мартин Скорсезе.

Преди дни излезе нов международен трейлър на филма, който ви предлагаме да видите:

Това сякаш е най-пълната и въздействаща реклама до момента. Усещаме повече от всякога онази атмосфера и ритъм, за които продуцентите скоро коментираха. Филмът ще започне без музика и ще следва съвършено различен подход, за да разгърне епичната си история. Няма да получим познатите холивудски клишета. Приготвили сме се за шедьовър.

Младият йезуитски свещеник Себастиано Родригес (Андрю Гарфийлд) е изпратен в Япония, където да помага на местната църква и да разследва слуховете, че неговият ментор отец Ферейра (Лиъм Нийсън) е извършил вероотстъпничество. Родригес и спътникът му Франциско Гарпе (Адам Драйвър) пристигат в Япония през 1638, където заварват местното християнско население да се укрива. Службите за сигурност задължават тези, които са заподозрени в изповядване на християнство, да стъпкват грубите изображения на Исус, пред които се молят, за да докажат, че не изповядват обявената извън закона религия. Тези, които откажат, са вкарвани в затвора и убивани. Родригес е принуден да изтърпи сериозни страдания, докато търси истината за вероотстъпничеството на Ферейра.

Филмът ще има специална прожекция, част от панорамата Киномания, на 14 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *