Вярно е, че „всенародната“ любов към Киану Рийвс е пословична, но дори и тя не може да ни накара да погледнем благосклонно към проекта, по адрес на който се чуха слухове преди известно време – Warner Bros и Village Roadshow са решили, въпреки супер-посредствените резултати на Матрицата: Възкресения, да се пробват с още една Матрица.

Според Deadline режисьорът Дрю Годар (Cabin In The Woods, Bad Times at the El Royale) ще има ангажимента да напише и режисира петия филм от легендарната поредица. Очаква се да бъде поддържана (някаква) връзка с оригиналната трилогия – поне в лицето на един от изпълнителните продуценти, Лана Уашовски, която бе режисьор на четвъртия филм (и която наскоро засвидетелства ясна творческата незаинтересованост).

Няма никаква сигурност дали Киану Рийвс, Кери-Ан Мос, Лорънс Фишбърн или Хюго Уийвинг ще бъдат отново част от актьорския екип – бъдещето на проекта много зависи от това кой от тях ще склони да се завърне в света на Матрицата и с какъв сюжет ще ни изненадат новите автори. Премиерата на оригиналния филм бе точно преди 25 години, а голяма част от „операционния“ екип добре си спомня тоталното въодушевление от появата на революционните и супер-провокативни идеи на Уашовски.

Новият сценарист и режисьор отдавна иска да се включи в някоя супер-геройска поредица, но най-близо до тези стремежи е участието му като изпълнителен продуцент и сценарист на поредицата Daredevil за Netflix (след началото на снимките, той излиза от екипа).

Ще очакваме новини за (възможния) пети филм в света на Матрицата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *