Остава още ден до ограничената премиера на „Silence” и изглежда продуцентите са решили да „почерпят“ с нова порция кадри от филма. Припомняме, че първият трейлър доста ни хареса, а искаме да отбележим също, че дотук ревютата са преобладаващо положителни. На нас много ни се ще да прочетем едноименния исторически роман на Шусаку Ендо, но май няма изгледи да се появи в България преди филма.

Вижте снимките:

silence-04743 silence-03960 silence-02045 silence-01684 silence-00977 silence-00446 silence-05846 silence-01638

Историята на „Silence” ще разкаже за пътешествието на двама йезуитски мисионери (изиграни от Андрю Гарфийлд и Адам Драйвър), които търсят по-възрастен свещеник (Лиъм Нийсън), обвинен, че се е отрекъл от вярата си. Те се сблъскват с враждебното население на непокръстена Япония.

Silence” ще получи широко разпространение от 1 януари 2017 година, а ние ще можем да го видим като част от програмата на „Киномания“ на 14 януари.

И след като Скорсезе е приключил с работата по мечтания си филм, е време да продължи към следващия отдавна загатван проект – “The Irishman”.

Неслучайно това е един от най-интригуващите проекти, предвиден за неопределеното бъдеще, понеже се очертава да бъде първият гангстерски филм, който ще обедини легендарното дуо Робърт Де Ниро и Мартин Скорсезе. Първият ще влезе в ролята на Франк „Ирландецът“ Шийрън, който убива 25 човека и се твърди, че е имал ръка в безследното изчезване на профсъюзния лидер Джими Хофа през 1975 г.

За да очертае автентично дългогодишния криминален път на Шийрън, Скорсезе планира дигитално да подмлади Де Ниро. Подробностите са в официалното прессъобщение:

Стивън Зейлиън („Списъкът на Шиндлер“) е автор на сценария, базиран на книгата „I Heard You Paint Houses” от Чарлс Бранд. Заглавието е препратка към първите думи, които Хофа отправя към Шийрън при запознанството им. След като се завръща от Втората световна война, Шийрън се превръща в мошеник и наемен убиец за мафията, като постепенно се издига в престъпната йерархия. Твърдял е, че прословутият мафиот Ръсел Бъфалино му е възложил убийството на Хофа.

За да покаже младите години на Ирландецът, Скорсезе ще ползва дигитална технология, вместо гримове или по-млад актьор. В интервю за CinemaBlend, продуцентът Гастон Павлович (“Silence”) споделя подробности за амбициозната идея:

„Не използваш протези или гримове; те притежават актьорско майстроство и технологията им позволява да преминат през различни години от живота на героя, без да ползват протези. Направихме няколко теста и изглежда изключително. Имахме възможност да снимаме Боб в една сцена. Видяхме го в различни периоди – 20-годишен, 40, 60, – и нямаме търпение за “The Irishman”. Представете си как изглеждаше Де Ниро във втората част на „Кръстникът“. Общо взето ще го видим така отново“

Преди около година Де Ниро разкри, че Скорсезе обмисля да го събере с Ал Пачино и Джо Пеши, като и тримата ще могат да играят както в реално време, така и „подмладени“. Твърдението, че де Ниро няма да изглежда по-различно от ролята си на младия Вито Корлеоне, е дръзко, но ако някой може да се справи с това, то бихме заложили на Мартин Скорсезе. Вземайки предвид и магията, която “Rogue One: История от Междузвездни войни“ представи, като дигитално „съживи“ образа на легендарния Питър Къшинг, не остава много място за съмнения, че нещата ще сработят.

Работата по „The Irishman” би трябвало да стартира през първите месеци на 2017 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *