Преди време ви информирахме за подготвяния от Sony spin-off от вселената за Спайдър-мен „Morbius: The Living Vampire“, съсредоточаващ се върху малко по-неизвестния за широката аудитория злодей – вампирът Морбиус, който заедно с „Venom” ще даде началото на собствена Sony минивселена, която няма да има нищо общо с тази на Marvel.

Наскоро стана ясно, че в главната ролята на д-р Майкъл Морбиус – лекар, страдащ от тежко заболяване на кръвта, който се превръща във вампир, опитвайки се да се излекува, ще влезе Джаред Лето.

Признаваме си, че тази новина породи смесени чувства у нас (което е и причината да се позабавим с нея). От една страна, външният вид на Лето до голяма степен наподобява този на Майкъл Морбиус в комиксите, което го прави перфектен избор за ролята, от друга обаче, все още не можем да забравим представянето му в „Отряд самоубийци“, което, меко казано, не беше перфектно.

Детайли около сюжета и останалия актьорски състав на „Morbius: The Living Vampire“ все още не са известни. Творческият екип зад камерата включва режисьора Даниел Еспиноза („Секретна квартира“, „Дете 44“), сценаристите Бърк Шарплес и Мат Сазама („Power Rangers”, „Боговете на Египет”) и продуцентите Ави Арад и Мат Толмах.

За жалост, Блейд, който е един от основните врагове на Морбиус, най-вероятно няма да бъде представен във филма, тъй като героят е собственост на Marvel. Ще следим за подробности по проекта и ще стискаме палци Джаред Лето да направи добра роля и да изчисти името си.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

 1. Наскоро си припомних Блейд трилогията и след като изгледах втората една такава носталгия ме хвана. Дел Торо изби рибата с тоя филм тогава и ми се ще да направят може би поне 1 нов Блейд. Ама не се сещам за актьор който да влезе в „обувките“ на дей уокъра…

  1. Напълно споделям носталгията ти! За мен „Блейд 2“ е не само един от най-добрите филми на Дел Торо, но и най-добрият филм за вампири правен някога. Съвсем спокойно мога да си представя Морбиус да беше на мястото на Номак, след което продължението да включва Спайдърмен – ТОВА вече щеше да е страхотен филм!!! Щяхме да имаме конфронтация между Морбиус, Блейд и Спайди, много екшън, кръв и добър баланс между драма и хумор. Затова и едни от любимите ми епизода от анимационния сериал на Спайди са точно тези с Блейд и Морбиус. „Сони“ трябва просто да си извадят главите от задниците и да ги ремейк-нат на голям екран с добър бюджет. Ех, мечти…

  2. Blade 2 e най-добрият филм за вампири, правен някога? АХАХАХАХАХХА.

  3. X-Force Все едно да кажеш, че първия Resident Evil е най-добрия филм за зомбита правен някога ? По онова време всичкo беше кожени дрехи е черни очила ? ? После пристигна Bourne и прати всички в конспирацията

  4. Dredd и UZUMAKI – кажете ми един филм за вампири, който да има по-добри специални и най-вече practical ефекти, смесени добре с екшън, стабилна история и изпълнения??? Само не ми казвайте „Интервю с вампир“, че ще падна от стола (от смях)… 😀

  5. X-Force, eдинственото, което можем да ти кажем, е, че си за лечение 🙁

  6. Д-р UZUMAKI, от теб рецепти за хапчета не приемам. Още по-малко съвети за филми…

  7. Aе бягай давай 8.5/10 на “Leatherface” ?

  8. Blade 2 разбира се че не е най-добрия филм за вампири. Най-добрия комиксов от трите – да. За вампове има разбира се страхотни продукции като първия „Дракула“ от ’92, „интервюто“, дори Кралицата на прокълнатите.

  9. На мен първите две части на „Блейд“ са ми на приблизително едно ниво (7/10), а на третия бих дал максимум 4-5/10, страшна тъпотия беше.

  10. Трябва да направят нов Блейд . Но не знам кое ще е по-удачно , да продължат с 4 или римейк с нови актьори

  1. Нямаше да е провал, ако бяха вкарали героя във филм със Спайди, ама Сони нямат топките да направят R-rated филм с Морбиус. Затова ще гледаме Twilight на стероиди с 20-секундна поява на Том Холанд в пост-кредит сцена и обещание да се срещнат някой ден заедно на екран за по-дълго време (facepalm)

 2. NoТом Холанд ще е Спайди, поне до 40, както е тръгнало със всички филми за героя в който има участие под една или друга форма.

  1. Том Холанд ще е спайди, до първия бокс офис провал.
   Всички бяха прехласнати и по Andrew Garfield, ама……..